A szerbek most csúnyán kitoltak Orbánnal - olyan adatokat tettek közzé amik nálunk...

Szerbiában 610 milliárd forintból építik a Budapest-Belgrád vasútvonal ottani szakaszát, ami kilométerenként 1,4 milliárddal olcsóbb a magyar szakasznál. Pedig utóbbi a Kiskunságon, sík terepen fut. Ha csak a Belgrád és Niš közötti szakaszt vesszük, az kilométerenként kétmilliárddal kevesebbe kerül a magyarországinál.

Mindez a szerb kormány dokumentumaiból derült ki, amit az Investigate Europe újságíróival osztottak meg. A Telexen megjelent cikk szerint a szerbek költség-haszon elemzéséből arra lehet következtetni, hogy

ha nem drágul a projekt, és nem is költenek majd a vasút karbantartására, akkor 979 év alatt fog megtérülni Magyarország számára.

A vasútvonal magyarországi szakaszát 85 százalékban kínai állami hitelből finanszírozzák. A magyar kormány titkosította a hitelszerződést - amit a bíróság szerint ki kellene adnia - és a megvalósíthatósági tanulmányt is.


Szijjártó Péter külügyminiszter hétfőn arról beszélt, hogy akik a vasút ellen érvelnek, más országok malmára hajtják a vizet. A tervek szerint 2025-re elkészülő vasút a leggyorsabb szállítási útvonalat fogja biztosítani a görög kikötők és Nyugat-Európa között.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....