thepost / Magyarország / Budapest / 2020.05.28
THE POST
           
28
Orbán Viktor bemutatta minden idők legnagyobb magyar gazdaságélénkítési programját
Mindössze 11 új esetet regisztráltak a hatóságok, ezzel 744 főre nőtt a magyarországi koronavírusos megbetegedések száma hétfőn. Orbán Viktor ismertette a kormány gazdaságélénkítő akciótervének részleteit. Az Operatív Törzs a vasárnap után hétfőn is a fegyelem lazulására hívta fel a figyelmet, tájékoztatásuk szerint különösen a fővárosban mutatkoznak ennek a jelei. Olaszországban három hete nem volt ilyen kevés új fertőzött, Ausztriában megkezdik a korlátozások visszavonását, Szlovákiában viszont szigorítanak. Ezek voltak a hétfő hírei.

11 új fertőzöttet regisztrálták. Ezzel 744 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Meghalt négy újabb idős beteg, akinek krónikus betegsége is volt. Közben 67 főre emelkedett a gyógyultak száma - derül ki a kormány tájékoztató oldaláról.

Orbán Viktor bemutatta minden idők legnagyobb magyar gazdaságélénkítési programját. A kormány három ütemben hozta létre az új gazdaságvédelmi akciótervet. Az első volt a bankhitelek felfüggesztése és a katásoknak való segítségnyújtás. A második hétfőn indult megindul a második szakasz - mondta Orbán Viktor mai sajtótájékoztatóján. A három szakasz összesen 18-22 százaléka lesz a GDP-nek, ebbe beleértjük a jegybank programjait is - tette hozzá. A 2020-as költségvetéstől eltérünk, a hiányt 2,7 százalékra emeljük - mondta a kormányfő, aki öt új programot jelentett be. A kormány célja, hogy megtartsa a munkahelyeket, és azok helyett, amelyek a koronavírus-járvány következtében megszűntek, újakat teremtsen.

Mától átmenetileg ingyenes a köztéri parkolás. Megjelent a hétfőtől díjmentes magyarországi közterületi parkolásról szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben. Az intézkedést tegnap jelentette be Orbán Viktor, este videó is megjelent arról, hogy aláírta a kormányrendeletet.

A kormány továbbra is összefogást kér az ellenzéktől. "A kormány számára továbbra is fontos, hogy a lehető legszélesebb összefogás jöjjön létre a társadalomban" - jelentette ki Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter napirend előtt beszélt az Országgyűlésben, ahol többek között a kormány gazdaságélenkítő csomagja volt a téma. Beszédében kiemelte, hogy a kormány lépéseinek köszönhetően a járvány terjedése lassult. Szólt arról is, hogy 2010-ben az önkormányzatok költségvetése 1800 milliárd forint 2019-ben pedig 1700 milliárd forint volt. "Mindezek fényében nem nagy teher az az összeg, amit most az önkormányzatoknak be kell fizetnie" - mondta arra regálva, hogy az ellenzéki polgármesterek nem hajlandóak hozzájárulni a kormány által létrehozott járványügyi alaphoz. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólalásában - a 2010 előtti baloldali kormányokra utalva megjegyezte: "Önök egyhavi nyugdíjat elvettek, és egyhavi bért elvettek az emberektől, míg most a kormány mindent megtesz a válság kezelésében, és 13. havi nyugdíjat ad." Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára pedig arról beszélt, hogy a terheket nemcsak a kormánypártoknak, hanem az ellenzéknek is viselnie kell.

Az Operatív Törzs ismét a fegyelem lazulására hívta fel a figyelmet. Az Operatív Törzs szokásos napi online sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos és Kiss Róbert rendőr alezredes ismét arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást, különösen a fővárosban. Kiss kiemelte, hogy vasárnap Budapesten kétszer annyi rendőri intézkedésre volt szükség, mint előző nap. Éppen ezért nyomatékosan azt kérték a budapestiektől, hogy tartsák be a szabályokat. Szavaikból kiderült, hogy hétfőtől fokozottan fogják ellenőrizni a fővárosi és a környékbeli kirándulóhelyeket, ahol a hétvégén megugrott a látogatók száma. Ismertették, hogy a parkolás hétfőtől ingyenes lett. "A kijárási korlátozásokat így is be kell tartani, tehát ez nem azt jelenti, hogy szabadon kimehetnek bárhova az emberek." - szögezte le Kiss, aki portálunk kérdésére kiemelte, hogy szigorúbban fogják ellenőrizni a kirándulóhelyeket. Müller Cecília reagált a New York Times Magyarországgal foglalkozó cikkére. "A lapnak sok dolga lehet otthon, mert New Yorkban a helyzet súlyos, a magyar járványhelyzet kezelését pedig bízzák a magyar hatóságokra." - kommentálta.

Ötből négyen támogatják a kormány válságkezelési intézkedéseit. Az 1000 fős reprezentatív mintán elkészülő Nézőpont-kutatás szerint a magyarok 78 százaléka inkább elégedett a magyar kormánynak a koronavírus terjedése ellen tett intézkedéseivel. A kutatóintézet szerint a kormány mögött nemzeti egység alakult ki, hiszen még a hagyományosan kritikusabb Budapesten is a megkérdezettek 70 százaléka elégedett a meghozott döntéseivel.

A fővárosi önkormányzat idősotthonában tovább terjed a koronavírus. Hétfőn négy, új koronavírusos beteget vittek kórházba a Pesti úti idősek otthonából. Ezzel már 17-en betegedtek meg igazoltan az idősotthonban - értesült az Origo. Mindeközben a főváros vezetése, Karácsony Gergely főpolgármester, és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes továbbra is titkolózik a rejtélyes megbetgedésekkel kapcsolatban.

Három hete nem volt ilyen kevés új fertőzött Olaszországban. Az olasz polgári védelem bejelentése szerint 3599 fertőzöttet találtak, 636-an haltak meg. 1022 beteget nyilvánít
ottak gyógyultnak. Utoljára március 17-én volt ennél kevesebb új fertőzött a mediterrán országban. Szakemberek szerint a napi több mint hatszáz halott és majdnem háromezer-hatszáz diagnosztizált fertőzött "kevesebb mint korábban, de nem a járványhelyzet végetértét mutatja".

Franciaországban hétfő estig több mint 93,7 ezer embert fertőzött meg a vírus, és 8087 áldozata van a járványnak.

Spanyolországban már ötödik napja csökken az új típusú koronavírus napi fertőzöttjeinek és halálos áldozatainak száma. Az elmúlt egy nap során 4273 új esetet szűrtek ki, vasárnap 6023, szombaton 7026 embernél igazolták a SARS-CoV-2 vírust. Összesen már 135 032 ember tesztje lett eddig pozitív az elmúlt több mint két hónap alatt. Az elhunytak száma 637-tel emelkedett hétfőn a vasárnapi 674 és a szombati 809 után. A vírus okozta megbetegedésbe 4273-an haltak bele. A fertőzöttek között 19 ezer egészségügyi dolgozó van, akiknek 20 százaléka már felépült.

A brit miniszterelnök intenzív osztályra került. Boris Johnson brit miniszterelnök hétfőn délben még azt közölte, hogy jó hangulatban van és folyamatosan dolgozik a koronavírus okozta betegsége miatt szükségessé vált kórházi kezelés közepette is. Előző este jelentették be, hogy az 55 éves kormányfőt elővigyázatossági megfontolásokból, orvosának tanácsára kórházba szállították, miután betegségének egyes tünetei - így a magas láz - meglehetősen makacsnak bizonyultak. - írja az MTI. Este viszont bejelentették, hogy romlott az állapota, és intenzív osztályra került. Eszméleténél van és egylőre nincs lélegeztetőgépen.

Németországban még nincs időpont a kortlátozások visszaonására. Még nem lehet kijelölni egy konkrét napot a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások visszavonásának elkezdésére - mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben. Németországban több mint 100 ezer igazolt fertőzöttet és 1608 halálesetet, Ausztriában pedig 12 261 fertőzöttet és 220 halálesetet tartanak nyilván.

Ausztiában enyhítések következnek. Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfőn bejelentette, hogy április 14-étől megkezdik a korlátozások visszavonását, tájékoztatóján elmondta, hogy Ausztria a járvány egy másik szakaszában tart, az óvintézkedéseket is korábban vezették be, Németországban pedig továbbra is elemezni kell a folyamatokat, és egyelőre csak az biztos, hogy április 19-éig valamennyi korlátozást maradéktalanul be kell tartani.

Belgiumban átlépte a 20 ezret az igazolt fertőzöttek száma, Hollandiában közel 20 ezer, Luxemburgban több mint 2800 koronavírusos beteget tartanak nyilván.

Svédországban összefogást kér a kormány. A svéd kormány szélesebb felhatalmazást szeretne kapni három hónapra szólón, hogy a koronavírus-járvány terjedése ellen parlamenti jóváhagyás nélkül joga legyen egyebek közt lezárni repülőtereket, vasúti pályaudvarokat. Az országban eddig 400 halálos áldozata van a járványnak.

Szlovákiában hétfőn bejelentették a koronavírus-járvány okozta két első halálesetet és szigorítják a korlátozásokat Egyikük Bajmóc (Bojnice) volt polgármestere, a másik áldozat egy több betegségben szenvedő idősebb nő. A fertőzöttek száma hétfőn 534 volt. Este bejelentette a kormány, hogy húsvétra szigorítják a kijárási korlátozásokat.

Romániában egy hónappal meghosszabbítják a rendkívüli állapotot. Klaus Iohannis román államfő hétfőn bejelentette, hogy szükséges a járvánnyal kapcsolatos kiadások miatt növelni a költségvetési hiányt. Romániában több mint 4000 a fertőzött, a halálesetek száma 157.

Észak-Macedónia egészségügyi védőfelszereléseket kapott Magyarországtól. Egészségügyi védőfelszerelést - 100 ezer maszkot és 5000 védőruházatot - adományozott Magyarország Észak-Macedóniának hétfőn, hogy a nyugat-balkáni ország minél hatékonyabban tudjon szembeszállni az új típusú koronavírus-járvánnyal - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szkopjéban.

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) által szervezett önkéntesek segítik a teljes kijárási tilalommal sújtott időseket a Vajdaságban a bevásárlásban és a gyógyszerbeszerzésben. Szlovéniában a miniszterelnök szerint két-három héten belül enyhíthetnek az egészségügyi helyzet miatt érvényben lévő korlátozásokon, Horvátország megnyitná a termelői piacokat húsvét előtt. Ukrajnában újabb szigorítások lépnek életbe, tilos arcmaszk nélkül közterületen tartózkodni.

Oroszországban 954-gyel nőtt egy nap alatt, és elérte a 6243-at a koronavírus-fertőzöttek száma A halottak száma 47, a meggyógyult pácienseké pedig összesen 406. Az orosz kormány egymillió dollárt utal át az Egészségügyi Világszervezetnek a koronavírus elleni küzdelem támogatására.

Egyesült Államok. Az ország déli tagállamában, Louisianában a leggyorsabb a járvány miatti fertőzések és az elhalálozások üteme, ahol nem törölték a hagyományos húshagyókeddi fesztivált. Hétfőig 13 ezren fertőződtek meg és 477-en haltak meg. Országosan a közel 340 ezer a fertőzöttek és több mint 9600 a halálesetek száma.

Szükségállapotot vezetnek be Tokióban és 6 másik japán prefektúrában. Két szingapúri kollégiumban karanténba helyeztek húszezer vendégmunkást, tömeges fertőzésektől tartanak.
Orbán Viktor bemutatta minden idők legnagyobb magyar gazdaságélénkítési programját
Mindössze 11 új esetet regisztráltak a hatóságok, ezzel 744 főre nőtt a magyarországi koronavírusos megbetegedések száma hétfőn. Orbán Viktor ismertette a kormány gazdaságélénkítő akciótervének részleteit. Az Operatív Törzs a vasárnap után hétfőn is a fegyelem lazulására hívta fel a figyelmet, tájékoztatásuk szerint különösen a fővárosban mutatkoznak ennek a jelei. Olaszországban három hete nem volt ilyen kevés új fertőzött, Ausztriában megkezdik a korlátozások visszavonását, Szlovákiában viszont szigorítanak. Ezek voltak a hétfő hírei.

11 új fertőzöttet regisztrálták. Ezzel 744 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Meghalt négy újabb idős beteg, akinek krónikus betegsége is volt. Közben 67 főre emelkedett a gyógyultak száma - derül ki a kormány tájékoztató oldaláról.

Orbán Viktor bemutatta minden idők legnagyobb magyar gazdaságélénkítési programját. A kormány három ütemben hozta létre az új gazdaságvédelmi akciótervet. Az első volt a bankhitelek felfüggesztése és a katásoknak való segítségnyújtás. A második hétfőn indult megindul a második szakasz - mondta Orbán Viktor mai sajtótájékoztatóján. A három szakasz összesen 18-22 százaléka lesz a GDP-nek, ebbe beleértjük a jegybank programjait is - tette hozzá. A 2020-as költségvetéstől eltérünk, a hiányt 2,7 százalékra emeljük - mondta a kormányfő, aki öt új programot jelentett be. A kormány célja, hogy megtartsa a munkahelyeket, és azok helyett, amelyek a koronavírus-járvány következtében megszűntek, újakat teremtsen.

Mától átmenetileg ingyenes a köztéri parkolás. Megjelent a hétfőtől díjmentes magyarországi közterületi parkolásról szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben. Az intézkedést tegnap jelentette be Orbán Viktor, este videó is megjelent arról, hogy aláírta a kormányrendeletet.

A kormány továbbra is összefogást kér az ellenzéktől. "A kormány számára továbbra is fontos, hogy a lehető legszélesebb összefogás jöjjön létre a társadalomban" - jelentette ki Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter napirend előtt beszélt az Országgyűlésben, ahol többek között a kormány gazdaságélenkítő csomagja volt a téma. Beszédében kiemelte, hogy a kormány lépéseinek köszönhetően a járvány terjedése lassult. Szólt arról is, hogy 2010-ben az önkormányzatok költségvetése 1800 milliárd forint 2019-ben pedig 1700 milliárd forint volt. "Mindezek fényében nem nagy teher az az összeg, amit most az önkormányzatoknak be kell fizetnie" - mondta arra regálva, hogy az ellenzéki polgármesterek nem hajlandóak hozzájárulni a kormány által létrehozott járványügyi alaphoz. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólalásában - a 2010 előtti baloldali kormányokra utalva megjegyezte: "Önök egyhavi nyugdíjat elvettek, és egyhavi bért elvettek az emberektől, míg most a kormány mindent megtesz a válság kezelésében, és 13. havi nyugdíjat ad." Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára pedig arról beszélt, hogy a terheket nemcsak a kormánypártoknak, hanem az ellenzéknek is viselnie kell.

Az Operatív Törzs ismét a fegyelem lazulására hívta fel a figyelmet. Az Operatív Törzs szokásos napi online sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos és Kiss Róbert rendőr alezredes ismét arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást, különösen a fővárosban. Kiss kiemelte, hogy vasárnap Budapesten kétszer annyi rendőri intézkedésre volt szükség, mint előző nap. Éppen ezért nyomatékosan azt kérték a budapestiektől, hogy tartsák be a szabályokat. Szavaikból kiderült, hogy hétfőtől fokozottan fogják ellenőrizni a fővárosi és a környékbeli kirándulóhelyeket, ahol a hétvégén megugrott a látogatók száma. Ismertették, hogy a parkolás hétfőtől ingyenes lett. "A kijárási korlátozásokat így is be kell tartani, tehát ez nem azt jelenti, hogy szabadon kimehetnek bárhova az emberek." - szögezte le Kiss, aki portálunk kérdésére kiemelte, hogy szigorúbban fogják ellenőrizni a kirándulóhelyeket. Müller Cecília reagált a New York Times Magyarországgal foglalkozó cikkére. "A lapnak sok dolga lehet otthon, mert New Yorkban a helyzet súlyos, a magyar járványhelyzet kezelését pedig bízzák a magyar hatóságokra." - kommentálta.

Ötből négyen támogatják a kormány válságkezelési intézkedéseit. Az 1000 fős reprezentatív mintán elkészülő Nézőpont-kutatás szerint a magyarok 78 százaléka inkább elégedett a magyar kormánynak a koronavírus terjedése ellen tett intézkedéseivel. A kutatóintézet szerint a kormány mögött nemzeti egység alakult ki, hiszen még a hagyományosan kritikusabb Budapesten is a megkérdezettek 70 százaléka elégedett a meghozott döntéseivel.

A fővárosi önkormányzat idősotthonában tovább terjed a koronavírus. Hétfőn négy, új koronavírusos beteget vittek kórházba a Pesti úti idősek otthonából. Ezzel már 17-en betegedtek meg igazoltan az idősotthonban - értesült az Origo. Mindeközben a főváros vezetése, Karácsony Gergely főpolgármester, és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes továbbra is titkolózik a rejtélyes megbetgedésekkel kapcsolatban.

Három hete nem volt ilyen kevés új fertőzött Olaszországban. Az olasz polgári védelem bejelentése szerint 3599 fertőzöttet találtak, 636-an haltak meg. 1022 beteget nyilvánít
ottak gyógyultnak. Utoljára március 17-én volt ennél kevesebb új fertőzött a mediterrán országban. Szakemberek szerint a napi több mint hatszáz halott és majdnem háromezer-hatszáz diagnosztizált fertőzött "kevesebb mint korábban, de nem a járványhelyzet végetértét mutatja".

Franciaországban hétfő estig több mint 93,7 ezer embert fertőzött meg a vírus, és 8087 áldozata van a járványnak.

Spanyolországban már ötödik napja csökken az új típusú koronavírus napi fertőzöttjeinek és halálos áldozatainak száma. Az elmúlt egy nap során 4273 új esetet szűrtek ki, vasárnap 6023, szombaton 7026 embernél igazolták a SARS-CoV-2 vírust. Összesen már 135 032 ember tesztje lett eddig pozitív az elmúlt több mint két hónap alatt. Az elhunytak száma 637-tel emelkedett hétfőn a vasárnapi 674 és a szombati 809 után. A vírus okozta megbetegedésbe 4273-an haltak bele. A fertőzöttek között 19 ezer egészségügyi dolgozó van, akiknek 20 százaléka már felépült.

A brit miniszterelnök intenzív osztályra került. Boris Johnson brit miniszterelnök hétfőn délben még azt közölte, hogy jó hangulatban van és folyamatosan dolgozik a koronavírus okozta betegsége miatt szükségessé vált kórházi kezelés közepette is. Előző este jelentették be, hogy az 55 éves kormányfőt elővigyázatossági megfontolásokból, orvosának tanácsára kórházba szállították, miután betegségének egyes tünetei - így a magas láz - meglehetősen makacsnak bizonyultak. - írja az MTI. Este viszont bejelentették, hogy romlott az állapota, és intenzív osztályra került. Eszméleténél van és egylőre nincs lélegeztetőgépen.

Németországban még nincs időpont a kortlátozások visszaonására. Még nem lehet kijelölni egy konkrét napot a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások visszavonásának elkezdésére - mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben. Németországban több mint 100 ezer igazolt fertőzöttet és 1608 halálesetet, Ausztriában pedig 12 261 fertőzöttet és 220 halálesetet tartanak nyilván.

Ausztiában enyhítések következnek. Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfőn bejelentette, hogy április 14-étől megkezdik a korlátozások visszavonását, tájékoztatóján elmondta, hogy Ausztria a járvány egy másik szakaszában tart, az óvintézkedéseket is korábban vezették be, Németországban pedig továbbra is elemezni kell a folyamatokat, és egyelőre csak az biztos, hogy április 19-éig valamennyi korlátozást maradéktalanul be kell tartani.

Belgiumban átlépte a 20 ezret az igazolt fertőzöttek száma, Hollandiában közel 20 ezer, Luxemburgban több mint 2800 koronavírusos beteget tartanak nyilván.

Svédországban összefogást kér a kormány. A svéd kormány szélesebb felhatalmazást szeretne kapni három hónapra szólón, hogy a koronavírus-járvány terjedése ellen parlamenti jóváhagyás nélkül joga legyen egyebek közt lezárni repülőtereket, vasúti pályaudvarokat. Az országban eddig 400 halálos áldozata van a járványnak.

Szlovákiában hétfőn bejelentették a koronavírus-járvány okozta két első halálesetet és szigorítják a korlátozásokat Egyikük Bajmóc (Bojnice) volt polgármestere, a másik áldozat egy több betegségben szenvedő idősebb nő. A fertőzöttek száma hétfőn 534 volt. Este bejelentette a kormány, hogy húsvétra szigorítják a kijárási korlátozásokat.

Romániában egy hónappal meghosszabbítják a rendkívüli állapotot. Klaus Iohannis román államfő hétfőn bejelentette, hogy szükséges a járvánnyal kapcsolatos kiadások miatt növelni a költségvetési hiányt. Romániában több mint 4000 a fertőzött, a halálesetek száma 157.

Észak-Macedónia egészségügyi védőfelszereléseket kapott Magyarországtól. Egészségügyi védőfelszerelést - 100 ezer maszkot és 5000 védőruházatot - adományozott Magyarország Észak-Macedóniának hétfőn, hogy a nyugat-balkáni ország minél hatékonyabban tudjon szembeszállni az új típusú koronavírus-járvánnyal - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szkopjéban.

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) által szervezett önkéntesek segítik a teljes kijárási tilalommal sújtott időseket a Vajdaságban a bevásárlásban és a gyógyszerbeszerzésben. Szlovéniában a miniszterelnök szerint két-három héten belül enyhíthetnek az egészségügyi helyzet miatt érvényben lévő korlátozásokon, Horvátország megnyitná a termelői piacokat húsvét előtt. Ukrajnában újabb szigorítások lépnek életbe, tilos arcmaszk nélkül közterületen tartózkodni.

Oroszországban 954-gyel nőtt egy nap alatt, és elérte a 6243-at a koronavírus-fertőzöttek száma A halottak száma 47, a meggyógyult pácienseké pedig összesen 406. Az orosz kormány egymillió dollárt utal át az Egészségügyi Világszervezetnek a koronavírus elleni küzdelem támogatására.

Egyesült Államok. Az ország déli tagállamában, Louisianában a leggyorsabb a járvány miatti fertőzések és az elhalálozások üteme, ahol nem törölték a hagyományos húshagyókeddi fesztivált. Hétfőig 13 ezren fertőződtek meg és 477-en haltak meg. Országosan a közel 340 ezer a fertőzöttek és több mint 9600 a halálesetek száma.

Szükségállapotot vezetnek be Tokióban és 6 másik japán prefektúrában. Két szingapúri kollégiumban karanténba helyeztek húszezer vendégmunkást, tömeges fertőzésektől tartanak.
https://www.origo.hu
Ezt olvassák mások:
Szijjártó: a NATO-nak továbbra is kellő erőt kell biztosítania a terrorizmus ellen
Mindenki nemzeti alapon küzd a koronavírus ellen, világosan látszik, hogy a brüsszeli koordiná...
Segélyezés helyett a munkahelyek védelmét várják el a magyarok
"Megöltem anyámat" - így tett bejelentést a mogyoródi K. Rita hétfőn este
Jogvédők: csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény
  
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték Orbán Viktort
  
Kiderült miért vonult ki a TEK egy budapesti ügyvédhez
  
Törvényjavaslat: a kormány az országos tisztifőorvos javaslatára egészségügyi válsághelyzetet rendelhetne el
  
140 milliárddal több külföldi adósságot kell törlesztenie az Orbán-kormánynak jövőre
  
Deutsch Tamás: Soros György ezáltal akarja megvenni az Európai Uniót
  
Óriási a titkolózás: luxusszállót építenek a tatai Öreg-tó partjára
  
Megszorultál? - Németh Szilárd megmutatta hogyan lehet ételt főzni pusztán maradékból
  
Megszorultál? - Németh Szilárd megmutatta hogyan lehet ételt főzni pusztán maradékból
  
Szijjártó és Dzsudzsák zárt kapus meccsen szelfizett - maszk és távolságtartás sem volt
  
129 ezren vesztették el az állásukat, de csak 21 ezer hivatalosan munkanélküli
  
Hiába marasztalta el Kövér Lászlót az strasbourgi bíróság, minden marad a régiben
  
Három pert is megnyertek Magyarországgal szemben
  
Jövőre sem adja vissza az önkormányzatoknak a gépjárműadót a kormány
  
Orbán azonnali hatállyal felmentett egy helyettes államtitkárt
  
Müller Cecília: 100 ezer lakosra öt elhunyt és 38 beteg jut
  
Palkovics: a magyar emberek munkából akarnak és tudnak megélni
  
Hazavinné a Mercedes a teljes nyereségét - Ez közel 95,6 millió eurós osztalékot jelent
  
Honvédelem: Megerősített határvédelem a déli határszakaszon
  
Magyar Orvosi Kamara: a teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát
  
Gyanúsított lett Berki Krisztián - Két évvel korábbi autóbalesete után rabosították
  
Egymilliárd euró támogatást adnak az önkormányzatoknak Ausztriában
  
Kásler: vannak akik megfeledkeznek elemi feladataikról, és veszni hagyják polgártársaikat, honfitársaikat, a magyar embereket
  
Na ki nyert a legújabb 3,7 milliárdos pályázaton?
  
Na ki nyert a legújabb 3,7 milliárdos pályázaton?
  
Orbán: köszönettel tartozhatnak Kásler Miklós professzor úrnak
  
Kásler állítja, végső soron az orvosok felelőssége volt a döntés, hogy kit küldjenek haza
  
Kásler állítja, végső soron az orvosok felelőssége volt a döntés, hogy kit küldjenek haza
  
Szijjártó: folytatják a vajdasági gazdasági programot, melyre 6 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány
  
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 7 migráns Eperjes pusztánál - Rendőrségi hírek
  
Rekordnyereséget könyvelhetett el Mészáros Lőrincék hotelje
  
Könnyes szemmel könyörgött a pénzért a fegyveres rabló egy szegedi virágboltban
  
A rendőrség 750 ezerre büntetett egy dudáló tüntetőt, és bizonyítékként a Vadhajtások videóját használták fel
  
Budapest: Egy egyéves kisfiú az életét vesztette a balesetben - piroson hajtott át az autós, éppen a család elé
  
Palkovics: a közfoglalkoztatásban kínálnak munkalehetőséget, a jelenlegi 82 ezres létszámot akár 200 ezerre is lehet növelni
  
Deutsch Tamás: Kiábrándító és szánalmas, ami az Európai Parlamentben történik
  
Deutsch Tamás: Kiábrándító és szánalmas, ami az Európai Parlamentben történik
  
Szerződéskötési korlátozást rendelt el Kásler a kórházaknál
  
Dömötör Csaba: Magyarország a legjobban védekező országok között van
  
Németh Szilárd: A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója
  
Magyarország uniós hitelt vesz fel
  
Magyarország uniós hitelt vesz fel
  
Katonai középiskolát építenek Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron
  
Orbán döntött: Magyarország részéről jöhet az uniós óriáshitel
  
Palkovics: Egymillió embernek már segített a kormány
  
Hivatalosan is elismerték, hogy Mészáros Lőrinc cége felelős a hatalmas bűzzel kísért vízszennyezésért
  
Németh Szilárd toborzás: 6 hónapos kiképzés bruttó 161 ezer forintos illetmény
  
Bakondi: továbbra is mintegy 130 ezer migráns tartózkodik a balkáni útvonalon
  
Fidesz: Karácsony Gergely ismét nem mond igazat
  
36,5 milliárd forintot ad a kormány határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására
  
Államtitkár: időben meghozta a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseket
  
Müller Cecília: adattisztítás történt
  
Új iskolát építenek Felcsúton
  
Közmunkára ítéltek rémhírterjesztésért két magyar férfit
  
Az izraeli külügyminiszter cáfolja Szijjártót: nem beszélt sem bevándorlásról, sem szuverenitásról, sem nemzeti identitásról
  
Napsütésre és esőre is készülni kell a hétvégén
  
Már Deutsch Tamás is beszólt Karácsony Gergelynek
  
Orbán: Kásler miniszter úr érdemei történelmiek
  
Kásler szerint sosem hangzott el olyan utasítás, hogy ki kellene üríteni a kórházi ágyakat
  
Matolcsy György fiának cége közel háromszázmilliós támogatást kapott a kormánytól
  
Palkovics: a gazdaságvédelmi intézkedések eddig közel egymillió emberről gondoskodtak
  
Szijjártó Péter: Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását
  
Operatív törzs: Ha szép idő van, ajánlott éjjel is nyitva tartani az ablakot, de előtte tegyenek fel rovarhálót
  
Szerda éjjel megjelent közlöny: 25 milliárd forintot ad a kormány két kézilabdacsarnokra
  
Több mint 2 milliárd forint osztalékot fizettek ki Tiborcz István cégénél
  
Mindeközben orosz kézbe került a Dunakeszi Járműjavító vállalat
  
Június másodikától nyitnak az iskolák - az óvodák, bölcsődék működési rendjéről is döntöttek
  
Idősotthonok vezetői és kormányhivatali dolgozók fosztottak ki gondozottakat
  
Vissza nem térítendő állami támogatás - Mészáros Lőrinc közpénzből újíthatja fel a lerobbant szállodáit
  
336 millió forintot kommunikált el a kormány két hét alatt
  
Németh Szilárd: a migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön
  
Kásler szerint már a műtétre váró betegeken sem kell koronavírustesztet végezni
  
Müller Cecília: Vigyünk magunkkal uzsonnát és tízórait. Ne felejtsük el az innivalót sem
  
Nem tartotta be a 14 napos karantént Dzsudzsák? - Orbán fotója buktatta le
  
Új stadiont ígért Orbán Viktor Pécsnek
  
Továbbra sincs gyanúsítottja a Borkai ellen indított eljárásnak
  
Arról írnak a brit iskolaújságban hogy Magyarország már nem demokrácia
  
108 millió ember ismét karantén alá kerül Kínában a koronavírus miatt
  
Bakondi György: jelentős aktivizálódás tapasztalható a fő migrációs útvonalakon
  
22 milliárdért újítja fel Mészáros Lőrinc és partnere az Erzsébet-táborokat
  
Megszavazták: 10 évre titkosak a Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projekt egyes adatai
  
Hivatalos: nem bűncselekmény, hogy az állam túlárazva vette meg a Mátrai Erőművet Mészáros Lőrinctől
  
Bár nem terjesztik a koronavírust, Müller hosszú előadást tartott a kullancsokról és a szúnyogokról
  
Kásler: fokozatosan újraindítottuk az egészségügyet
  
Németh Szilárd: a honvédség szakácsokat, felszolgálókat is keres, a jelentkezőknek könnyített alkalmassági vizsgán kell megfelelniük
  
Müller Cecília: a magyar hatóságok tökéletesre vizsgáztak
  
Varga Judit: "soha nem látott intenzitású, koordinált politikai támadást intézzenek hazánk ellen"
  
A kormány támogatja hogy új sportcsarnok épüljön Székesfehérváron
  
Varga Judit: 2020 legyen az áldozatsegítés éve
  
Három nyomozásban is érintett Borkai Zsolt
  
Egy fideszes polgármester jelentette fel a gyulai ellenzékit rémhírterjesztés miatt
  
Müller Cecília: Nincs ma már akadálya annak sem, hogy az unokák és a nagyszülők meglátogassák egymást
  
Szijjártó: a válságot megelőzően Magyarország európai viszonylatban is kiemelkedő fejlődést ért el
  
Németh Szilárd: a Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója
  
Németh Szilárd: "már pénteken 37 esetben történt elfogás a magyar határon"
  
Novák Katalin: Tíz éve dolgozunk azon, hogy Magyarország egy családbarát ország legyen
  
Kína: holtan találták az izraeli nagykövetet
  
Gulyás: Május 26-án nyújthatják be a rendkívüli jogrend megszüntetéséről szóló javaslatot
  
Rosszul végződött a büntetőfékezés a Rákóczi hídon! - + videó
  
Operatív törzs: Magyarország jobban vette az akadályokat, mint más európai országok
  
160 milliárddal több jutna honvédelmi kiadásokra jövőre
A kormány által május 26-án, kedden benyújtott költségvetési javaslat szerint mintegy 162 milliárd forinttal emelik a honvédelmi kiadások keretét: jövőre mintegy 778 milliárd forint jut...
  
Jogvédők: csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény
Miután a kormány kedd éjjel benyújtotta a parlamentnek a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló javaslatot és a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról szól...
  
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték Orbán Viktort
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték a miniszterelnököt - szúrta ki a Hvg. Tették ezt egy videóban, ahol Szikora Róbert előadóművész mellett látható Nógrádi László egyk...
  
Kiderült miért vonult ki a TEK egy budapesti ügyvédhez
Bűnszövetségben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt indított nyomozást a Fővárosi Nyomozó Főügyészség egy budapesti ügyvéd és társai ellen, akik a gyanú szerint saját...
  
Törvényjavaslat: a kormány az országos tisztifőorvos javaslatára egészségügyi válsághelyzetet rendelhetne el
Újdonságot is rejtettek az úgynevezett felhatalmazási törvény visszavonásáról szóló javaslatba - írja a HVG. Eszerint a kormány az országos tisztifőorvos javaslatára, miniszteri előt...
  
140 milliárddal több külföldi adósságot kell törlesztenie az Orbán-kormánynak jövőre
Forintban, a mostani árfolyamok alapján, amelyek azonban - mint azt az idén nagyon is megtapasztalhattuk - változhatnak, s nem feltétlenül a hazai fizetőeszköz erősödésének irányába. Az ...
  
Deutsch Tamás: Soros György ezáltal akarja megvenni az Európai Uniót
A Földi-Kovács Andrea vendégei Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője és Bohár Dániel, a Hír TV szerkesztő-riportere ...
  
Óriási a titkolózás: luxusszállót építenek a tatai Öreg-tó partjára
Még a beépíthetőségi szabályozást is módosítani kell, de a Hell Energy kitart. A tatai Öreg-tó partját választotta a 120 szobás luxusszálloda-beruházásának helyszínéül a Hell c...
  
Megszorultál? - Németh Szilárd megmutatta hogyan lehet ételt főzni pusztán maradékból
Lássuk a receptet: Babletykó húsvéti maradékokból Hozzávalók: A hűtőből: a nagyszombati főtt-füstölt sonka apróra vágott maradéka, annak szemes borsos, babérleveles, veres- és fokh...
  
Megszorultál? - Németh Szilárd megmutatta hogyan lehet ételt főzni pusztán maradékból
Lássuk a receptet: Babletykó húsvéti maradékokból Hozzávalók: A hűtőből: a nagyszombati főtt-füstölt sonka apróra vágott maradéka, annak szemes borsos, babérleveles, veres- és fokh...
  
Szijjártó és Dzsudzsák zárt kapus meccsen szelfizett - maszk és távolságtartás sem volt
A Puskás Arénában rendezték meg a Magyar Kupa-elődöntő visszavágóját a Honvéd és az MTK között. A Honvéd volt a házigazda, de a stadionja még épül, ezért aztán valahogy úgy esett...
  
129 ezren vesztették el az állásukat, de csak 21 ezer hivatalosan munkanélküli
Kiszámolta a KSH: egy hónap alatt egy ezrelékponttal nőtt a munkanélküliség. Az egy évvel korábbihoz képest 0,3, január-március óta pedig csak 0,1 százalékkal nőtt a munkanélkülis...
  
Hiába marasztalta el Kövér Lászlót az strasbourgi bíróság, minden marad a régiben
Az Országgyűlés szerint az EJEB keddi döntése számos ponton alátámasztja a magyar kormány álláspontját. Több magyar újságíró szólásszabadsághoz fűződő jogát is megsértette K...
  
Három pert is megnyertek Magyarországgal szemben
Az Emberi Jogok Európai Bírósága ma három olyan ítéletet is kihirdetett, amit a Magyar Helsinki Bizottság civil jogvédő szervezet megnyert a magyar állammal szemben. 1. Tüntetés betiltás...
  
Jövőre sem adja vissza az önkormányzatoknak a gépjárműadót a kormány
A főpolgármester délután a költségvetés kedden benyújtott tervezetéről azt mondta a sajtótájékoztatóján, hogy abban két olyan változtatás is van, amely „drámai mértékben lehetet...
  
Orbán azonnali hatállyal felmentett egy helyettes államtitkárt
A miniszterelnök gyakorlatilag azonnali hatállyal mentette fel dr. Nemessányi Zoltánt – írja a Privátbankár. A nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős helyettes államtitká...
  
Müller Cecília: 100 ezer lakosra öt elhunyt és 38 beteg jut
Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött, ez is azt igazolja, hogy a járvány lecsengő szakaszában van - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért f...
  
Palkovics: a magyar emberek munkából akarnak és tudnak megélni
A munkahelyvédelmi bértámogatást 9500 vállalat vette igénybe, ami 125 ezer munkavállalónak jelent többletbért - közölte az innovációs és technológiai miniszter kedden Kecskeméten. Pa...
  
Hazavinné a Mercedes a teljes nyereségét - Ez közel 95,6 millió eurós osztalékot jelent
Ez közel 95,6 millió eurós osztalékot jelent, köszönhetően annak, hogy a stuttgarti autógyár itteni érdekeltsége csaknem 7 százalékkal több profitot termelt 2019-ben, mint egy évvel kor...
  
Honvédelem: Megerősített határvédelem a déli határszakaszon
A Magyar Honvédség a határvédelmi feladatokban évek óta, folyamatosan részt vesz. Az elmúlt időszakban – a szomszédos országokban a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ...
  
Magyar Orvosi Kamara: a teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát
Visszautasítja a Magyar Orvosi Kamara elnöksége Kásler Miklós nyilatkozatát. Reagált a Magyar Orvosi Kamara elnöksége Kásler Miklós vádjaira. Az emberierőforrás-miniszter azt nyilatkozt...
  
Gyanúsított lett Berki Krisztián - Két évvel korábbi autóbalesete után rabosították
Két évvel korábbi autóbalesete után rabosították a korábbi főpolgármester-jelöltet. “Korábban tanú voltam, most pedig hirtelen gyanúsított lett belőlem” – mondta a Blikknek Be...
  
Egymilliárd euró támogatást adnak az önkormányzatoknak Ausztriában
Nehéz helyzetben vannak a válság miatt az önkormányzatok, a kormánynak segítenie kell őket – mondta az osztrák kancellár. A települési önkormányzatoknak hirdetett támogatási csoma...
  
Kásler: vannak akik megfeledkeznek elemi feladataikról, és veszni hagyják polgártársaikat, honfitársaikat, a magyar embereket
Az emberierőforrás-miniszter olyan adatokat idézett, amelyek szerint az összes, idősotthonban élő, igazoltan fertőzött ember több mint fele fővárosi fenntartású intézmény lakója. M...
  
Na ki nyert a legújabb 3,7 milliárdos pályázaton?
Folytatódik a 4iG sikerszériája. Sokadik pályázatával is nyert a 4iG: a cég ezúttal a Nébih szakrendszereinek szoftverfejlesztési és alkalmazási támogatási feladataira kiírt közbesze...
  
Na ki nyert a legújabb 3,7 milliárdos pályázaton?
Folytatódik a 4iG sikerszériája. Sokadik pályázatával is nyert a 4iG: a cég ezúttal a Nébih szakrendszereinek szoftverfejlesztési és alkalmazási támogatási feladataira kiírt közbesze...
  
Orbán: köszönettel tartozhatnak Kásler Miklós professzor úrnak
Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője arról kérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt hétfőn a parlamenti azonnali kérdések órájában, hogy ha szerinte Kásler Miklós emberierőforr...
  
Kásler állítja, végső soron az orvosok felelőssége volt a döntés, hogy kit küldjenek haza
Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának PR-akciójában indult álinterjúsorozata, a Miniszteri percek második epizódjában a lelkesen alákérdező munkatársa kérdésére újf...
  
Kásler állítja, végső soron az orvosok felelőssége volt a döntés, hogy kit küldjenek haza
Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának PR-akciójában indult álinterjúsorozata, a Miniszteri percek második epizódjában a lelkesen alákérdező munkatársa kérdésére újf...
  
Szijjártó: folytatják a vajdasági gazdasági programot, melyre 6 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány
Röszkéről, Magyarország Szerbia határáról a két ország közti egyik legnagyobb határátkelőhelyről jelentkezett be hétfőn reggel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.....
  
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 7 migráns Eperjes pusztánál - Rendőrségi hírek
A rendőrök 2020. május 25-én 0 óra 30 perckor hét illegális migránst tartóztattak fel Eperjespuszta térségében. A férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgároknak vallották mag...
  
Rekordnyereséget könyvelhetett el Mészáros Lőrincék hotelje
Beindult tavaly a Puskás Ferenc Sport Hotel szekere, az emelkedő bevételeknek köszönhetően két egymást követő veszteséges év után hirtelen rekordnyereséget könyvelhetett el az üzemelte...
  
Könnyes szemmel könyörgött a pénzért a fegyveres rabló egy szegedi virágboltban
Fehér baseball sapkában, szájmaszkban ment rabolni egy férfi egy szegedi virágboltba. Az eladó az RTL Híradónak elmondta, hogy amikor nem adta át a bevételt a rablónak, az könyörögni kez...
  
A rendőrség 750 ezerre büntetett egy dudáló tüntetőt, és bizonyítékként a Vadhajtások videóját használták fel
Miután Hadházy Ákos független parlamenti képviselő bejelentette, hogy a nagyon magas bírságok miatt inkább nem szerveznek a kórházi ágyak kiürítése ellen dudálva tiltakozó demonstrác...
  
Budapest: Egy egyéves kisfiú az életét vesztette a balesetben - piroson hajtott át az autós, éppen a család elé
Szörnyű baleset történt Budapesten: 1 éves kisfiú halt meg. Eddig tisztázatlan körülmények között vasárnap délután összeütközött két autó a XXII. kerületi Kolozsvári utcában. ...
  
Palkovics: a közfoglalkoztatásban kínálnak munkalehetőséget, a jelenlegi 82 ezres létszámot akár 200 ezerre is lehet növelni
Áprilisban már 10 milliárd forintot kellett kifizetnie az Orbán-kormánynak a különböző munkanélküli ellátásokra. Már hiány van a Nemzeti Foglalkoztatási Alapban, pedig összességében...
  
Deutsch Tamás: Kiábrándító és szánalmas, ami az Európai Parlamentben történik
Ugyanazok támadják ma Magyarországot, akik a bevándorlás elutasítása és a határkerítés miatt is támadták - mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője a holnapra te...
  
Deutsch Tamás: Kiábrándító és szánalmas, ami az Európai Parlamentben történik
Ugyanazok támadják ma Magyarországot, akik a bevándorlás elutasítása és a határkerítés miatt is támadták - mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője a holnapra te...
  
Szerződéskötési korlátozást rendelt el Kásler a kórházaknál
Részleges szerződéskötési korlátozást rendelt el Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában álló egészségügyi intézménye...
  
Dömötör Csaba: Magyarország a legjobban védekező országok között van
A rendkívüli jogrend visszavonása azért történhet meg, mert a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszát eredményesen zárta Magyarország - mondta Dömötör Csaba, a Miniszte...
  
Németh Szilárd: A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója
A Magyar Honvédség mint az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével vesz részt a kormány gazdaságvédelmi pr...
  
Magyarország uniós hitelt vesz fel
A kormány felhívja a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon a kormány és az Európai Bizottság között kötendő, a COVID-19-járvány miatt felmerülő szükséghelyzeti munkanélküliségi koc...
  
Magyarország uniós hitelt vesz fel
A kormány felhívja a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon a kormány és az Európai Bizottság között kötendő, a COVID-19-járvány miatt felmerülő szükséghelyzeti munkanélküliségi ...
  
Katonai középiskolát építenek Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron
Két új katonai középiskola építéséről ír a Magyar Nemzet. A kormánylap szerint Hódmezővásárhelyen már befejeződtek az ehhez szükséges statikai vizsgálatok, és elkészültek a hon...
  
Orbán döntött: Magyarország részéről jöhet az uniós óriáshitel
Orbán Viktor felhatalmazta Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy aláírja a Magyarország számára is ideiglenes támogatást nyújtó közös uniós eszköz létrehozásáról szóló önkéntes...
  
Palkovics: Egymillió embernek már segített a kormány
Palkovics László innovációs miniszter szerint már legalább egymillió emberen segítettek valamilyen formában, de a közmunkás is több lehet. Mostanáig már több mint 110 ezer ember bért...
  
Hivatalosan is elismerték, hogy Mészáros Lőrinc cége felelős a hatalmas bűzzel kísért vízszennyezésért
Elismerték, hogy a Mészáros tulajdonában lévő visontai keményítőgyár, a Viresol felelős a tavaly novemberi, hatalmas bűzzel kísért vízszennyezésért a Mátrai Erőmű telephelyén lév...
  
Németh Szilárd toborzás: 6 hónapos kiképzés bruttó 161 ezer forintos illetmény
Fél éves kiképzés és bruttó 161 ezer forint illetmény vár azokra, akik jelentkeznek most speciális önkéntes tartalékos szolgálatra. Szombatra újabb 35 fertőzöttet regisztráltak, íg...
  
Bakondi: továbbra is mintegy 130 ezer migráns tartózkodik a balkáni útvonalon
A migrációsnyomás-fokozás undisputed világbajnoka, élő legendája, zsinórmértéke és mértékegysége, miniszterelnök személyes migrációs barométere péntek este, ahogy az utóbbi öt ...
  
Fidesz: Karácsony Gergely ismét nem mond igazat
Karácsony Gergely a legutóbbi interjújában azt állította, hogy minden, most meghozott döntést előzetesen egyeztetett a frakcióvezetőkkel, és jelentős részüket a Fidesz is támogatta. E...
  
36,5 milliárd forintot ad a kormány határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására
A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján jelentős pénzeket, összesen 83 milliárd forintot mozgatott át a kabinet a gazdaságvédelmi alapból különféle célokra. A...
  
Államtitkár: időben meghozta a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseket
Időben meghozta a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseket - mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operat...
  
Müller Cecília: adattisztítás történt
Megosztott néhány olyan adatot Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs „tájékoztatóján”, ami a napi jelentésekben nem szokott szerepelni. Ezek szerint a járvány kezdete óta...
  
Új iskolát építenek Felcsúton
Az elképzelés szerint a 16 tantermes épülethez egy 1000 négyzetméteres tornacsarnok is társul majd. Egy új, 16 tantermes, Felcsúton megépülő iskola kivitelezésére írt ki közbeszerzé...
  
Közmunkára ítéltek rémhírterjesztésért két magyar férfit
Közérdekű munkára ítéltek két férfit Békéscsabán, akik valótlan tartalmú írást tettek közzé az egyik közösségi oldalon februárban a koronavírusról - tájékoztatta pénteken kö...
  
Az izraeli külügyminiszter cáfolja Szijjártót: nem beszélt sem bevándorlásról, sem szuverenitásról, sem nemzeti identitásról
Szijjártó Péter külügyminiszter délelőtt videót tett közzé Facebook-oldalán, majd később a minisztérium közleményt is kiadott arról, hogy telefonon felhívta Gabi Askenázi izraeli k...
  
Napsütésre és esőre is készülni kell a hétvégén
Napsütésre és esőre is készülni kell a hétvégén. Emellett a hajnali órákban helyenként fagy is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrej...
  
Már Deutsch Tamás is beszólt Karácsony Gergelynek
Deutsch Tamás a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben Karácsony Gergelybe szállt bele. Rövid, de kemény üzenetet fogalmazott meg egy facebookos bejegyzésében a Fidesz EP-k...
  
Orbán: Kásler miniszter úr érdemei történelmiek
A kormány bejelentette, hogy visszavonják a különleges jogrendet. Ennyire jól állunk? - kezdődött Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjúja, mire a miniszterelnök tömören í...
  
Kásler szerint sosem hangzott el olyan utasítás, hogy ki kellene üríteni a kórházi ágyakat
Interjút közölt Kásler Miklós emberierőforrás-miniszterrel a kormánypárti Demokrata hetilap. Az interjúban Kásler többek közt arról beszél, hogy csúsztatás azt mondani, hogy ki kellet...
  
Matolcsy György fiának cége közel háromszázmilliós támogatást kapott a kormánytól
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata, mondta a külügyminiszter Budapesten, a versenyképességi program ...
  
Palkovics: a gazdaságvédelmi intézkedések eddig közel egymillió emberről gondoskodtak
A Gazdaságvédelmi akcióterv, a gazdaságvédelmi intézkedések eddig közel egymillió emberről gondoskodtak, vagy védték meg a munkahelyét - fejtette ki csütörtökön Vácon az innovációs...
  
Szijjártó Péter: Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a ...
  
Operatív törzs: Ha szép idő van, ajánlott éjjel is nyitva tartani az ablakot, de előtte tegyenek fel rovarhálót
Az erről szóló kormányrendelet hamarosan megjelenik. Cikkünk frissül Az Operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón Kiss Róbert alezredes elmondta, reggel 6-tól a magyar-r...
  
Szerda éjjel megjelent közlöny: 25 milliárd forintot ad a kormány két kézilabdacsarnokra
Varga Mihály pénzügyminiszternek egy friss kormányhatározat értelmében azonnal gondoskodnia kell 25 milliárd forint rendelkezésre állásáról. A pénz a szegedi és a tatabányai kézicsar...
  
Több mint 2 milliárd forint osztalékot fizettek ki Tiborcz István cégénél
Miután a BDPST Zrt.-nek 4,8 milliárd forint lett a 2019-es adózott eredménye, a májusi közgyűlésen úgy döntöttek: 2,3 milliárd forint osztalékot fizetnek ki a tulajdonosnak - írja az mfo...
  
Mindeközben orosz kézbe került a Dunakeszi Járműjavító vállalat
Az orosz kötődésű THM Hungary Invest Zrt. megveszi a vállalat 90 százalékát a magyar államtól. Bejelentette a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) a TMH International AG és a Magyar Vagon Z...
  
Június másodikától nyitnak az iskolák - az óvodák, bölcsődék működési rendjéről is döntöttek
Mivel a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék a megyékben május 25-től, a fővárosban június 2-től visszatérnek a normális működési rendhez. Az int...
  
Idősotthonok vezetői és kormányhivatali dolgozók fosztottak ki gondozottakat
Eddig 11 ember hallgattak ki gyanúsítottként, hat személyt letartóztattak. Időskorú gondozottak ingó- és ingatlanvagyonának áron aluli megszerzése érdekében működtek együtt gyámügy...
  
Vissza nem térítendő állami támogatás - Mészáros Lőrinc közpénzből újíthatja fel a lerobbant szállodáit
Ha minden jól megy, akkor a héten megkaphatja a vissza nem térítendő állami támogatást a Hunguest Hotels, így Mészáros Lőrinc közpénzből újíthatja fel a lerobbant szállodáit. Új s...
  
336 millió forintot kommunikált el a kormány két hét alatt
Május első felében mintegy 336 millió forintot költött a kormány a gazdaságvédelmi akciótervet reklámozó óriásplakátokra – derült ki Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő ...
  
Németh Szilárd: a migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön
Németh Szilárd a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy a migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön, ezért ...
  
Kásler szerint már a műtétre váró betegeken sem kell koronavírustesztet végezni
Pedig április közepétől kezdve az igazoltan koronavírusos esetek harmada kórházban fertőződött meg. A műtétek miatt felvett betegeken május 15-e óta nem kötelező koronavírusteszt vé...
  
Müller Cecília: Vigyünk magunkkal uzsonnát és tízórait. Ne felejtsük el az innivalót sem
Ma is volt „tájékoztatója” az operatív törzsnek. Hiába a lazítások, egyelőre továbbra is abban a formában megy ez, hogy a szerkesztőségek elküldik a kérdéseket, azok közül kivál...
  
Nem tartotta be a 14 napos karantént Dzsudzsák? - Orbán fotója buktatta le
A fővárosi lazítás első napján egy galéria került ki Orbán Viktor Facebook-oldalára az újra megnyiló vendéglátós teraszokról. A képeken egyebek között felbukkant Dzsudzsák Balá...
  
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum