Ezen még Orbán is ledöbben: Rengeteg magyar igényelt tartózkodási engedélyt Angliában, kivándorlási hullám

A brit kormány továbbra is befogadja a letelepedési kérelmeket.

3,6 millió EU-állampolgár él Angliában és Walesben — közölte szerdán a brit statisztikai hivatal (ONS). A tavalyi népszámlálás adatai szerint tíz évvel korábban ez a szám még 1,1 millióval kevesebb volt.

Az Egyesült Királyság 2020. január 31-én lépett ki az Európai Unióból. Azok az uniós állampolgárok, akik a brexit után kezdődött 11 hónapos átmeneti időszak lejártáig törvényesen és életvitelszerűen letelepedtek, továbbra is az országban maradhatnak megszerzett összes jogosultságuk megtartásával, de ehhez meghatározatlan időre szóló tartózkodási engedélyért (EU Settled Status) kell folyamodniuk.

A a brit belügyminisztérium adatai szerint,

a magyarok közül ezt eddig 170 ezren tették meg.

A kérelmezés határideje elvileg tavaly június 30-án lejárt, de a brit kormány továbbra is befogadja a követelményeknek megfelelő, jogos letelepedési kérelmeket.

A brit statisztikai hivatal szerint Angliában és Walesben a tavalyi népszámlálás idején 59,6 millióan éltek. Közülük 49,6 millióan (83,2 százalék) születtek az Egyesült Királyságban, vagyis a külföldi születésű állandó lakosok száma 10 millió (16,8 százalék) volt 2021-ben.

A külföldi születésű állandó lakosok közül az indiaiak vannak a legtöbben: 920 ezren, a második helyen a lengyelek állnak 743 ezres létszámmal.

(MTI)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen