Döntött Orbán: Kedve szerint szórhat el 250 milliárdot a budapesti főispán a zuglói gigaberuházásra

A NER-beruházásra semmilyen szabály nem vonatkozik.

Nemhogy betonüzem, szinte bármi építhető lesz a Bosnyák tér környékén, kizárják a szakmai szempontokat és konzultálni sem kell majd senkivel.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, sőt közérdekű beruházássá nyilvánított a kormány a budapesti XIV. kerületi Bosnyák tér környékének teljes átalakítását — derül ki a Magyar Közlöny csütörtök éjjel megjelent legfrissebb számából.

A beruházáshoz nem kell beszerezni építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt, nincs helye településképi bejelentési eljárásnak, nem kell lefolytatni sem településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni,

sem szakmai konzultációt

és nincs helye közterület alakítási terv készítésének és alkalmazásának sem — olvasható a rendeletben.

A Bosnyák tér mögötti területet birtokló NER-közeli cég, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. januárban folyamodott építési engedélyért a fővárosi kormányhivatalhoz.

A projektcég a NER-közeli vállalkozóhoz, Balázs Attilához tartozik, aki közeli kapcsolatot ápol a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal.

Most jelentősen megkönnyítik a terület bebetonozását, s gyakorlatilag minden kötöttséget feloldanak, amelyek eddig gátolták a

250 milliárd forintosra

becsült NER-beruhást, a gigaprojektet, amelyet az ellenzéki vezetésű zuglói önkormányzat ugyan nem támogat, de beleszólása ezután már annyi sem lesz, mint eddig. A kormány ugyanis „koordinációs feladatokat ellátó főispánként” kijelölte a fővárosi kormányhivatalt vezető Sára Botondot, a VIII. kerület korábbi fideszes polgármesterét.

A rendelet egyebek mellett kiterjed nemcsak az építményekre, hanem minden építkezésre, amelyek „a beruházás megvalósításához, használatbavételéhez és üzemeltetésének beindításához szükségesek”, így a beruházáshoz közvetlenül kapcsolódó útépítési, közműcsatlakozási és -fejlesztési munkákra is vonatkoznak.

A kivágott fákat nem kötelező az érintett telkeken pótolni és zöldtető kialakítása sem kötelező.

(via nepszava.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....