15 milliárdos osztalék - ennyit fizetett ki a lélegeztetőgép beszerzés egyik nyertes cége

HARÁCSOLNAK, VÁLSÁGIDŐBEN IS

Annál gusztustalanabb és aljasabb dolog nincs, mint járványhelyzetben nyerészkedni az emberek egészségén, félelmén. Orbán legszűkebb köre tavaly 800 milliárddal lett gazdagabb. Vastagon hozzájárult ehhez a 16 ezer feleslegesen beszerzett lélegeztetőgép biznisz. Ennyit a legextrémebb helyzetben sem tudunk felhasználni, mert egyszerűen nincs elég szakember kezelésükhöz.

A tömegével felvásárolt lélegeztetőgépek beszerzésének legnagyobb nyertese Fourcardinal Tanácsadó Kft. Eddig ugyan közük sem volt az orvosi műszerekhez, de mivel közel állnak a kormányhoz, bekerültek a " fürkészek és portyázók " csapatába. Jó pénzért beszereztek ezer darabot. 2020-ban az előző évinél 216-szor több árbevételt könyveltek el: 49,5 milliárd forintot kaszáltak.Tiszta nyereségük 15,9 milliárd forint volt, amiből 15,4 milliárd forintot ki is fizettek osztalékként a tulajdonosoknak. Az összeg döntő része, 13,8 milliárd forint egyetlen magánszemélyhez került.

A gépek nagy részéről kiderült, hogy használhatatlanok. Jelenleg egy raktárban rohadnak, tárolásuk is havi 90 milliónkba kerül. Most úgy döntöttek, 2,5 milliárd forintból építenek egy lélegeztetőgép-raktárt. Megpróbálkoztak eladásukkal, de a kutyának sem kell még féláron sem. Így a 16 ezerből négyszázat elajándékoztak...





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen