Durva videóval szembesítik Ádert - A Fidesz nem támogatja, hogy olyanok is szavazhassanak, akik nem élnek Magyarországon...

Unbeliever coub-mesternek tartozunk hálával, amiért archív felvételek között ráakadt az akkor még teljes arcszőrzetet viselő Áder János 1993 szeptember 28-i felszólalására.

A Fidesz pártpolitikusa akkor még egész politikai közössége nevében beszélt arról a parlamentben, miért nem támogatja a külhoni magyarok szavazati jogát.



Áder a Parlament honlapjának tanúsága szerint beszédében több okot is felsorolt, hogy a Fidesz miért nem támogatja a választójognak azt a kiterjesztését, amit aztán 2011-ben a Fidesz kétharmados hatalma birtokában mégis kiterjesztett. Az azóta köztársasági elnökké lett Áder érvei az alábbiak voltak:

Nem támogatjuk azért, mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon,
akik nem adófizetõ polgárai az országnak,
és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötõdése nincs is már az országhoz.
Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága.
Nem támogathatjuk azért sem, mert ez jelentősen növelné a költségeket.








Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen