Amerikai rendőrök viccelődtek azon, ahogy a kollégáik földre tepernek egy 73 éves demens nőt

Előkerült egy rendőrségi felvétel, amin rendőrök viccelődnek egy 73 éves demenciában szenvedő nőről készült videón, amin épp erőszakosan letartóztatják.

Már az a testkamerás felvétel is nagy felháborodást váltott ki, ami arról készült tavaly nyáron, ahogy Karen Garnert letartóztatták Loveland városában, miután fizetés nélkül sétált ki a Walmartból. Karen Garnerre az eladók hívták rá a rendőröket, amiért nem fizette ki a nagyjából 13 dollárért vásárolt árucikkeket. Az idős nő épp az út mentén szedett virágokat, amikor a rendőrök kiérkeztek, és a földre teperték, miután Garner megpróbált elsétálni.

Az egyik rendőr testkameráján az látszik, hogy a nőt lenyomják a földre, amitől Garner könyöke eltörik, a válla pedig kiugrik a helyéről.



Ez adott vidámságra és gúnyolódásra okot annak a három rendőrnek, akik a lovelandi rendőrőrsön nézték végig a testkamerás felvételt.

Miközben a felvételt nézték, az egyik rendőr azt kérdezte:

„Készen állsz a ropogásra? Hallod, ahogy ropog?” - utalt ezzel az idős nő vállára, ahogy kiugrik a helyéről.

Nem sokkal később egy másik rendőr pedig azzal kommentálja a videót, hogy „imádom”, és többször nevetnek is a felvételen.



Garner családja szövetségi pert indított a rendőrség ellen, azt állítva, hogy a tisztek megsértették a fogyatékkal élő amerikaiakról szóló törvényt, és „erőszakosan bántalmazták” Garnert. A rendőrség az ügy lezárásáig azonban nem kommentálta a történteket. (BBC)








Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....