Épp a sztrájkot szervezte, amikor közölték vele: ki van rúgva. - Orbán rendszer

“Mi sohasem vetemednénk arra…”

A Belügyminisztérium szerdai közleményében jelentette be, hogy három budapesti gimnázium nyolc tanárának azonnali hatállyal felmondták munkaviszonyát, azt viszont nem közölték, hogy mely iskolák tanárait érinti a döntés.

A 444 információi szerint a nyolc pedagógusból hatan a 18. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai, akiknek kirúgását azzal indokolták, hogy 5 napon keresztül is részt vettek a polgári engedetlenségi akcióban.

Az egyik tanár mindeddig az Eötvös József Gimnáziumban tanított, egy pedig angoltanár pedig a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, ő éppen táppénzen van, ezért felmondását postai úton kapja meg, a kirúgás háttérében álló okokat is csak a hivatalos értesítésből fogja megtudni.

Kapin Lilla (címlapképünkön) az Eötvös József Gimnázium matek és biológia szakos tanára a 444-nek nyilatkozott, miután megtudta az igazgatóságtól, hogy ő az egyik a nyolc tanár közül akiket elbocsátanak.

Kapin Lilla a lapnak elmondta: hivatalos levelet még nem kapott az ügyben, de szerdán már

behívták az igazgatói irodába,

ahol az iskola igazgatója és a három igazgatóhelyettes volt jelen, és tudatták vele, hogy a nyolc kirúgott tanárból ő az egyik.

Azt is közölték vele, hogy az Eötvös tantestületében ő az egyetlen, akit kirúgtak. A gimnázium vezetősége döntését nem indokolta meg.

Kapin Lilla egyébként eddig az összes polgári engedetlenségi akcióban részt vett, de mint elmondta, mégis váratlanul érte a kirúgása.

“Sokként ért, egyáltalán nem számítottunk rá,

épp szerveztük a jövő heti sztrájkot. Szerintem az én kirúgásomnak azért is van rossz üzenete, mert 1,5 éve tanítok, tehát pályakezdő tanár vagyok”

— számolt be a lapnak a pedagógus, aki azt is elmondta, hogy egyelőre nem tudja mihez fog majd kezdeni, vannak magántanítványai, akikkel szeretne tovább foglalkozni, de arra is gondolt, hogy elmegy biciklifutárnak.

(444.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....