A férfi aki Amerikából nagyobb pofont adott most Orbánnak mint Európában bárki



A fejlett világ egyik legkevésbé szabad országa nem lehet példa az Egyesült Államok előtt - figyelmeztetett a republikánus szenátor.

„Magyarország, modell Amerikának?”

Ezt kérdezte Mitt Romney az amerikai alkotmány napján tartott ünnepi beszédében a Newsweek tudósítása szerint. A republikánus szenátor, 2012-es elnökjelölt arról beszélt: egy prominens tévés személyiség – nem mondta ki a nevet, de világos, hogy Tucker Carlsonról van szó – nemrég Magyarországra utazott, hogy Orbán Viktort méltassa, mint követni való példát.

„Orbán cenzúrázza a médiát az országában, figyelmen kívül hagyja a népakaratot, saját magának és cimboráinak halmoz fel vagyont. Magyarországot a fejlett világ egyik legkevésbé szabad, legkevésbé demokratikus országaként rangsorolják”

– mondta Romney.

A utah-i szenátor azon kevés republikánus vezető egyike, aki gyakran fordul szembe a pártja trumpista vonalával. Ő volt 2020-ban az egyetlen olyan republikánus, aki úgy szavazott, hogy Donald Trump bűnös a hatalommal való visszaélésben, idén pedig többször is beszélt arról, hogy Trump teljesen alaptalanul állítja azt, hogy elcsalták volna a választást.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen