Miért írja egy washingtoni lap, hogy Orbán átengedte Magyarországot az orosz titkosszolgálatnak?

Ahhoz, hogy egy védekező katonai szövetség hiteles legyen, a tagjainak közös bizalomra van szükségük, hogy amennyiben az egyiket megtámadják, a többi határozott támogatást nyújtson neki – írta Tom Rogan nemzetbiztonsági szakújságíró a konzervatív Washington Examiner hasábjain. Leszögezi: mára már nyilvánvaló, hogy Törökország és Magyarország nem tudja teljesíteni ezt az elvárást.

A megjelent cikk szerint mindkét nemzetet fel kell függeszteni a szövetségben. A szerző hangsúlyozza: a felfüggesztés jogi szempontból bonyolult lenne, de lehetséges. Ráadásul a felfüggesztés irányába tett lépések önmagukban is jelentős változásokat idézhetnek elő a török, illetve a magyar politikában – a cikket a Mandiner szúrta ki elsőként.

A szerző úgy érvel, hogy Törökország felfüggesztésének legközvetlenebb oka, hogy akadályozza Finnország és Svédország NATO-csatlakozási törekvéseit. Magyarország felfüggesztésének ürügye az lenne, hogy Orbán Viktor miniszterelnök meghajolt Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök előtt. Ezzel pedig megsérti a NATO kollektív érdekeit. Megjegyzik, hogy Magyarország a másik tagállam, amely még nem ratifikálta Finnország és Svédország csatlakozását.

A szerző szerint a két állam vezetője egyaránt gyengíti a kisebbségek jogait és korlátozza a média szabadságát. Legerősebb állításként úgy fogalmaznak, hogy

A MAGYAR MINISZTERELNÖK ÁTENGEDTE ORSZÁGÁT AZ OROSZ TITKOSSZOLGÁLATNAK, ÉS KÖZBEN ALÁÁSSA AZ OROSZORSZÁG ELLENI SZANKCIÓKAT.



A cikk írója szerint Orbán Viktor Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping „helytartója” lett, továbbá a NATO-szerződés nyolcas pontját is megszegi, hiszen a katonai szövetség érdekeivel ellentétes szándék vezérli. A két államot le kell választani a NATO-ról, mert többet ártanak, mint használnak az együttműködésnek – zárta sorait Tom Rogan.


Törökország kiléphet a NATO-ból?

Ahogy arról beszámoltunk, Törökország öt-hat hónapon belül kiléphet a NATO-ból az Ankara elleni provokatív lépések következtében – mondta Ethem Sancak, a török Haza Pártja frakcióvezető-helyettese.

A NATO provokációival kényszerít minket erre. Törökország öt-hat hónapon belül kilép a NATO-ból. Támadások kereszttüzébe kerültünk. Végeredményképp a Korán elleni hadjáratokat láthatjuk Svédországban és Hollandiában



– idézte Sancakot az Aydinlik című lap. Sancak a közelmúltban végzett közvélemény-kutatásokra hivatkozva elmondta, a török lakosság legalább 80 százaléka úgy véli, hogy „az Egyesült Államok az az ország, amely a legellenségesebb és legpusztítóbb politikát folytatja” Törökországgal szemben.

A török nép az utóbbi időben szimpatizál Oroszországgal és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel



– tette hozzá a politikus. Eközben január 19-én a török Haza Pártja bejelentette, hogy országos kampányt indít, amelyben a köztársaság vezetését az észak-atlanti szövetségből való kilépésre szólítja fel. Korábban az Amerika-ellenes párt többször sürgette Ankarát, hogy zárja be a török területen lévő amerikai katonai bázisokat, vonja vissza az F–16-os vadászbombázó repülőgépek adásvételi szerződését, és lépjen ki a NATO-ból – számolt be a TASZSZ orosz hírügynökség.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....