A képen egy másfél milliárdos turisztikai fejlesztés látható - Magyarország én így szeretlek

Ennyit találtam tegnap Szolnokon a másfél milliárdos (!) a "Szolnoki várkerület turisztikai fejlesztése" című projektből.

Pedig a hivatalos megfogalmazás szerint "a projekt keretében a város kulturális adottságaira épülő új vonzerő kerül létrehozásra." és "a projekt keretében megépült Várkapu Látogatóközpont kínálta szolgáltatások a tervek szerint olyan módon egészíti majd ki a 2016. évben megépült repülőmúzeum, illetve az egyéb városi látványosságok garantálta élményszerzési lehetőségeket, hogy Szolnok két-három napos kirándulások célpontjaként is megállja majd a helyét az országos kulturális-turisztikai kínálatban.

Na ez szerintem nem sikerült. Kármán Irén momentumos képviselőjelölt mutatta meg a helyszínt, aki azt is kikérte a várostól, hogy mit terveztek még ide. A felsorolt "élményelemekből" egyedül ezt a szomorú tornyot találtam, bezárva, deszkapalló megközelítéssel és egy semmibe vezető műanyag vízlevezető csatornával (mondjuk a középkorban tényleg az utcára folyt a szennyvíz, remélem, ez csak az esővizet engedi maga alá), gazos környezetben.

Pedig a város már 2016-ban (!) előlegként megkapta a teljes, 960 milliós EU-pénzt, tehát még az árdrágulásra sem hivatkozhatnak.

A hivatalos leírás szerint "megépült az egykori végvár kaputornyára emléketető Várkapu látogatóközpont, melyben interaktív várkiállítás mutatja be a hely történelmét. A fejlesztés tartalmazza a szolnoki végvár egyéb részeinek a megjelenítését is. A Zagyva-gáton „Bástya-sétány” elnevezéssel díszburkolatú sétány épül, amelynek mellvédjevárfalat imitálva megidézi a 16. századi palánkvár nyugati falát. A fejlesztés keretében „Múltjelek” elnevezéssel a vár látható és az idők folyamán elpusztult részeit megjelenítő állomásaikerülnek kialakításra a helyi és a művésztelepre látogató művészek segítségével. (pl. Budai kapu, Egri kapu, Vízi-kapu, bástyák, török kút). Ezek mellett a Damjanich park térrendezése is elkészül, a parkban tematikus játszótér kerül kialakításra, de megújul a Nyáry Lőrinc híd is. A hídfő mellett kerékpáros megállóhely, míg a Zagyva jobb oldalán a fogadóépülettel szemben parkoló fogadja az ide látogatókat."

Ottjártamkor az egykori művésztelep ugyan zárva volt, de a fenti elemeket Kármán Irén akkor sem találta, amikor nyitott kapuk mellett bemehetett. Én nem zárom ki, hogy valahol meg vannak, de hogy a másfél milliárból (ebből 950 millió EU pénz) nem "került létrehozásra új turisztikai vonzerő", sem "élményszerzési lehetőség" az egészen, de egészen biztos.

Kármán Irént egyébként jó szívvel ajánlom a szolnokiak figyelmébe az előválasztáson: ő volt az az újságíró, akit megverve találtak meg a rakparton, miután könyvet írt a politikusi ősbűnről, az "olajozásról".











Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....