Ilyen barátokkal nincs szükség ellenségre - megdöbbentek a rendőrök azon amit történt, magára hagyták a balesetet szenvedő társukat

A barátai egyáltalán nem, és sajnos a védőfelszerelés sem segített...
Tavasszal megpezsdül a motorosok vére, túrára hívja őket a fény, a természet. Egy 45 éves bátonyterenyei motoros soha többé nem tolja már ki gépét a garázsból, nem veszi elő sisakját. A kikelet csalta a szabadba, majd a barátai hagyták sorsára azt a férfit, aki tavaly tavasszal életét vesztette egy balesetben. A nógrádi kollégák tíz hónapnyi vizsgálat után, nemrég zárták le az ügyet.

Tavaly május 24-én 16 óra után kaptak bejelentést egy balesetről Bárna külterületéről. A telefonáló szerint a Nagy-kő nevű vulkanikus képződmény közelében ütközött össze egy krosszmotoros egy kvaddal, a balesetben a motoros megsérült. A bejelentő közölte hogy társaival Bárnán, egy presszónál várják a mentőket és a rendőröket, el fogják őket vezetni a helyszínre.

A környéket májusban dzsungelszerűen összefonódott növényzet borítja, nehezen megközelíthető, híján van az egyértelmű azonosítási pontoknak. Ott bárkit megtalálni kimondottan nehéz, ezért a felkínált iránymutatás jól jött – volna. De a megbeszélt helyen senkit sem találtak…
Percekkel később érkezett egy terepjáró, és a sofőrje annyit mondott: üljenek be hozzá, de egyelőre ne kérdezzenek semmit, őt az ismerősei küldték, hogy erdőjárásra alkalmasabb járművével és helyismeretével azonnal vigye őket a balesethez.

A tragédia helyszínén a kvaddal összeütköző krosszmotor vezetője nagyon rossz állapotban volt. A mentést nehezítette, hogy a lombkorona gyakorlatilag teljesen összezárt az erdei dűlőút fölött, ezért az időközben kiérkező mentőhelikopter pilótájának meggyűlt a baja a helyszín azonosításával, majd a leszállással is. A kvad vezetője nyújtott neki segítséget, miközben a terepjáróval odafuvarozott mentősök a motoros életéért küzdöttek. A helikopteren érkező orvos segítségével a férfit szállítható állapotba hozták, majd légi úton a miskolci kórházba vitték.

A rendőrök előtt fokozatosan tárultak fel a baleset részletei. Megtudták, hogy a kvadot vezető férfi és ismerőse engedély nélkül használták a helyi jelentőségű, védett természeti terület földútját, csakúgy, mint az öt krosszmotoros, akik a szurdokszerűen szűk úton feléjük közeledtek. A kvad vezetője egy bukkanó tetején megállította a járművét, mert látta a motorosokat, azok azonban őt nem, így a legelöl haladó frontálisan belecsapódott a kvadba.
A kórházba szállított 45 éves férfi sajnos a baleset utáni harmadik napon belehalt sérüléseibe. Kiderült, hogy ismert és eredményes krosszmotorversenyző volt, tehát nem rutintalan. A nyomozás fényt derített rá, hogy négy hasonló korú barátjával nagy teljesítményű terepmotorjaikon járták be Bárna környékét. Az áldozat profi védőfelszerelést és bukósisakot viselt, de ez sem óvta meg az életét.

A balesetet szenvedő férfi négy társa az ütközése után elhajtott a helyszínről. Ezt anélkül tették, hogy sérült társuknak és a másik járművezetőnek segítséget nyújtottak volna, illetve a mentőket a helyszínre irányították volna. A bejelentés után megváltoztatták eredeti szándékukat, ezért nem voltak ott a rendőrök érkezésekor a bárnai találkozóponton.


A társaság tagjai a helyszínt elhagyva hazamentek, egyiküknek jutott csak eszébe, hogy segítse a mentést, így ismerősüket, a terepjárós férfit a hatóságok elé küldte. A telefonon odarendelt megbízott mindent elkövetett, hogy a mentősök késedelem nélkül a sérülthöz érjenek: lóhalálában igyekezett Bárnára. Ugyanakkor lesújtó volt tapasztalni az akkor még élő áldozat barátainak hozzáállását. A hívásfogadó központ közel egyórányi telefonálást rögzített, döbbenetes volt hallani a felelősséghárítást, a hangvételt, az életmentő beavatkozás tulajdonképpeni hátráltatását, ami közrejátszhatott egy ember halálában.
A négy férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Emellett a Facebookon már szembesülniük kellett mulasztásuk nem hivatalos megítélésével, az erkölcsi elmarasztalással.













Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-