Müller Cecília elárulta hány majomhimlős ember van Magyarországon

Jönnek a tüntetések, jön a riogatás.

Újabb embernél mutatták ki a majomhimlő-fertőzést a múlt héten, ezzel 79-re nőtt a Magyarországon diagnosztizált esetek száma — közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

Állítólag most egy 43 éves férfiről mutatták ki, hogy fertőzött, aki otthonában elkülönítve tartózkodik, kórházi kezelésre nem szorul. Mint írták, a területileg illetékes járványügyi hatóság megkezdte a járványügyi vizsgálatot.

Hozzátették, október 13-tól a majomhimlő elleni védőoltás a kockázati csoportba tartozó személyek számára elérhető, a vakcina az ország több egészségügyi intézményében is felvehető.

A kijelölt oltóhelyek pontos címe, elérhetősége és az oltásokkal kapcsolatos további szükséges információ ezen a linken érhető el.

A betegség a nyirokcsomók duzzanatával és általános tünetekkel kezdődik, amely lehet láz, hidegrázás, izomfájdalom, hátfájdalom, fejfájás és fáradtság. A tünetek megjelenése után 1-3 nappal jellegzetes bőrkiütések jelentkezhetnek az arcon, a tenyéren, a talpon, de megjelenhetnek a szájnyálkahártyán, a nemi szerveken és a végbél környékén is.

Az NNK azt kéri, aki kiütéssel járó megbetegedést észlel magán, forduljon orvoshoz.

(MTI)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....