Szívszorító Törőcsik Mari, Kárász Róbert lelkére kötötte, csak a halála után hozza nyilvánosságra ezt a hangfelvételt


Üzenet a múltból! Soha korábban nem hallott hangfelvételt osztott meg Törőcsik Maritól a közösségi oldalán Kárász Róbert.

Mint azt a Blikk is megírta, a Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznőt életének 86. évében, hosszas betegség után pénteken hajnalban érte a halál. A Törőcsik Mariról szóló megemlékezések reggel óta elárasztották a közösségi médiát, többen megtörten nyilatkoztak a sajnálatos hír kapcsán, előkerültek régi felvételek és fotók, a Nemzeti Színháznál megemlékezést tartottak, s most egy olyan hangfelvétel is felkerült az Instagramra, amely szintén a legendás színésznőhöz köthető.

Törőcsik Mari még két és fél évvel ezelőtt hagyta emlékbe a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány kávézója, a Premier Kultcafé dolgozóinak azt a hangüzenetet, amelyet az ATV műsorvezetője, Kárász Róbert készített. A színésznő azonban csak egy feltétellel engedte meg a felvétel közzétételét: ha már eltávozott közülünk. Sajnos, a mai nappal eljött ennek az ideje.

„Törőcsik Mari hangüzenete. Ezt a hangfelvételt 2,5 évvel ezelőtt készítettem. Mari annyit kért, akkor hozzam nyilvánosságra, amikor ő már nem lesz köztünk” – írta a posztban Kárász Róbert.

Íme, a teljes felvétel:



„Annyira szeretnék már innen elmenni, és átmenni az alapítvány kávézójába. Nem azért nem megyek, mert nem akarok, csak nem szívesen beszélek a betegségemről. Mert akkor már el is temetnek. (nevet) Ölelem a [kávézó dolgozóit], mindannyiukat, gondoljanak rám, hogy gyógyuljak meg, mondjanak értem egy üdvözlégy Máriát, jó? Köszönöm szépen. A jó isten áldja meg mindannyiukat, és gondoljanak rám szeretettel. Hihetetlen örömet okoz, hogy képesek engem szeretni az emberek, és úgy gondolom, hogy ők is talán szeretnek engem. Tulajdonképpen ez óriási nagy dolog. Mindig röhögve azt szoktam mondani, hogy engem lehetett szeretni, mert nem tettem-vettem az agyam, hogy ez vagy az vagyok. Egyszerűen léteztem, mint ember... Érzékeny vagyok most, mindjárt sírok...” – magyarázza elérzékenyülten a színésznő a felvételen.

A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványt 2012-ben hozta létre az alapító Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és Kárász Róbert azzal a céllal, hogy munkahelyteremtéssel támogassák a fogyatékossággal élő személyek társadalmi integrációját. Magyarországon a megváltozott munkaképességűek mindössze 15-20%-át foglalkoztatják, ezen az arányon szeretne az alapítvány változtatni. És ezért jöhetett létre a Premier Kultcafé, az a kávézó és egyben közösségi és kulturális központ, ahol fogyatékossággal élők számára biztosítanak munkahelyet, támogatva ezzel önálló életvitelüket, a társadalomba való beilleszkedésüket.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen