van egy jó sztorid? - küldd el nekünk!
thepost.hu / Magyarország / Budapest
THE POST
HU
HOME POLITIKA FELKAVARÓ KÉKFÉNY KORONAVÍRUS YOUTUBE IMPRESSZUM 2022-10-07
< ugrás a legfrissebb hírekhez

Magasról tesznek a magyarokra: Nem mentek el a fideszesek a rezsiemelés miatt összehívott rendkívüli parlamenti ülésre

Nekik nyolc.

47 képviselő az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte hétfőre a KATA-törvény, a lakóépületek hőszigetelését finanszírozó országos program, a magyar családokat ellehetetlenítő rezsiemelés megszüntetése, a súlyos élelmiszerválság leküzdése, a magyar családok megsegítésére, továbbá egyes termékek és szolgáltatások áfamentessége ügyében.

A kormánypárti frakció bejelentette,

a Fidesz és a KDNP képviselői nem vesznek részt.

Kanász-Nagy Máté (LMP) felszólalását azzal kezdte, hogy megjegyezte, a kormány egyetlen képviselője és a Fidesz-KDNP pártcsalád egyetlen politikusa sem jelent meg az ülésen. Ezzel kapcsolatban hozzátette, a Fidesz pontosan ennyire veszi komolyan a magyar társadalom problémáit, holott — mint mondta — bőven lenne feladatunk és dolgunk, bőven lenne miről vitatkoznunk, hiszen az energiaválság és a klímaválság kellős közepén vagyunk, és azonnal cselekedni kéne. Hangsúlyozta, ezért is hívták össze ezt a rendkívüli ülést.

A politikus emlékeztetett a múlt heti kormányrendeletre, amely mellett “nem lehet elmenni sz nélkül”.

“A múlt héten jelent meg az a kormányrendelet, ami gyakorlatilag nagy mértékben megkönnyíti a fakitermelést és az erdőirtást Magyarországon.

Azt eddig is tudtuk, hogy a Fidesz számára a környezetvédelem, a természetvédelem, mint olyan, az egy kellemetlen, a beruházásokat és a profitot korlátozó tényező, de most tényleg az történik, hogy a természetrombolás, a környezetünk pusztítása egy újabb fázisba léphet”

— mondta Kanász-Nagy Máté, majd hozzátette: a Fidesz kormányon kívül, talán nincs még egy olyan kabinet szerte az Európai Unióban, amely a klímaválság, az aszály, a vízhiány kellős közepén erdőirtásba kezdene. Teszik ezt úgy, hogy ezzel az intézkedéssel semennyire sem lehet enyhíteni az energiaválság következményeit.

Az LMP 5 pontban vázolta a “Zöld Fordulat” javaslatcsomagjuk kezdőlépéseit amire Magyarországon szükség lenne:

A soha el nem készülő, és a soha meg nem térülő Paks 2 beruházást azonnal le kell állítani, a szerződést fel kell mondani! Az erre szánt összes forintot pedig szerintük a megújuló energiaforrásokra kellene fordítani.

Minden olyan értelmetlen, logikátlan, a megújuló energiák telepítésére, vagy üzembe helyezésére vonatkozó korlátozást fel kell oldani Magyarországon.

Harmadik javaslatuk egy épületszigetelési program megvalósítására vonatkozik. Mint a politikus elmondta, a szigetelés jelentené a valódi rezsicsökkentést, a szigetelés jelenti a valódi klímavédelmet, és válságálló tartós munkahelyeket hoz létre. Számításaik szerint ezzel 2 milliárd m3 gázt lehetne megspórolni.

A kormány nyújtson támogatást a magyar családoknak és háztartásoknak, például a napelemek telepítésére, továbbá olyan támogatásokra is szükség van, amelyek önerő nélkül biztosítják a támogatást, hogy a leginkább rászorulók is élni tudjanak ezekkel a támogatásokkal.

Az ötödik pontjuk a klímabérlet bevezetése, melynek lényege, hogy 5000 forintért lehetne használni a MÁV, a Volán, és a BKV közlekedési eszközeit Magyarországon. Mint mondta, a közösségi közlekedést kell támogatni, ez a klímabarát megoldás, továbbá ennek szociálpolitikai jelentősége is lenne, hiszen a magyar családok tízezrei számára tenné még olcsóbbá a közlekedést Magyarországon.

Berki Sándor (Párbeszéd) felszólalásában arra emlékeztetett, hogy a kormány politikai hibái, bűnei előbb-utóbb mindig visszaütnek a lakosságra. Most egyszerre zúdulnak ránk az elmúlt évek hibáinak következményei — tette hozzá.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány igyekszik a külső körülményekre fogni ami történik. Közölte, “a háborús infláció”, és “Brüsszel “öngyilkos szankciós politikája”, meg a többi habonyi szóvirág, mind csak arra jó, hogy elfedjék a rideg valóságot.

“Orbán Viktor és a Fidesz összes stratégiai döntése hibás volt”

— mondta a politikus, hozzátéve, stratégiai hiba volt Magyarország szinte teljes energiaellátását Európa egyik legmegbízhatatlanabb rezsimjére, Oroszországra bízni. Hiba volt az állami élelmiszertartalék megszüntetése és az ország élelmiszerellátását biztosító állami természetvagyon átjátszása a fideszes haveroknak, a klímaválság 12 éve tartó eltagadása, és a felkészülés elmulasztása.

Kiemelte, hogy a családoktól elvett pénzt az Orbán-kormány állítólag intézmények energetikai korszerűsítésére költötte, de ha valóban ezt tették volna, akkor most “nem azon kéne gondolkodni, hogy hogyan állítsák át fatüzelésre az iskolaépületeket”. Emlékeztetett, arra is, hogy hiba volt a szélerőművek építésének betiltása, a napelemek és a hőszivattyúk büntetőadóval sújtása. Ezen hibák áldozata lett a rezsicsökkentés is — tette hozzá.

A politikus a továbbiakban az erdők tarvágására vonatkozó rendeletre is kitért, amit felelőtlen és bűnös döntésnek minősített.

“Az élelmiszerinfláció már a 40 százalékot közelíti,

az átalakított kata, és a vállalkozásoknak már piaci áron adott energia, illetve üzemanyagár is megjelenik szinte minden termékben és szolgáltatásban.

Az élet a kormány hibás döntései miatt napról-napra drágul!”

— sorolta a politikus, majd megjegyezte: itt tartunk most, 2022 augusztusában.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) felszólását azzal kezdte, hogy a Fidesz a választások alatt nem mondott igazat, emlékeztetett, nem azzal nyertek választást, mint amit ők állítottak.

“Azt mondták, hogy a rezsicsökkentést ők megőrzik, az ellenzék – aki itt ül egyébként – az majd megszünteti.

Azt mondták nem lesz adóemelés, a kata megváltoztatása mégis adóemelést jelent.

Évekig rezsicsökkentés címén drágábban adták a magyar családoknak a gázt, mint amekkora a világpiaci ár.

A háborúval kapcsolatban is orbitálisat hazudtak, mert megszavazta az ellenzék Orbán Viktor békenyilatkozatát, ami arról szól, hogy kimaradunk, mégis az egész ellenzékről azt mondták, hogy háborúba akarják vinni ezt az országot”

— sorolta a politikus, majd hangsúlyozta: aki ilyen hazugságokkal nyer választást, az erkölcsileg és politikailag is megbukott.

A politikus ezek után a magyarországi gázellátás kérdéséről beszélt, amivel kapcsolatban elmondta, hogy most egész egyszerűen áremelkedésre nincs szükség, egyrészt azért mert az áram esetében Paks el tudná látni a teljes lakosságot 12 forintos árammal. A gáznál pedig azért szükségtelen az áremelés, mert Szijjártó Péter és Orbán Viktor azt mondták, hogy a Gazprom szerződés biztosítja, hogy ne kelljen emelni a lakossági gáz árát, és függetleníteni tudjuk magunkat a világpiaci ingadozásoktól — emlékeztetett.

“Miért nem jelentek meg a munkahelyükön a fideszes képviselők? Üresek a padsorok, miközben a fizetésüket felveszik!”

— mondta Gelencsér Ferenc (Momentum), aki szerint szégyellhetik magukat a kormánypárti képviselők, hogy nem jelentek meg.

A jobbikos Z. Kárpát Dániel áfakönnyítést követelt a kormánytól. Rámutatott, hogy az infláció és a megnövekedett rezsiköltségek miatt jelentős pluszbevételhez jut az Orbán-kormány. Javaslata szerint az alapvető élelmiszerek áfáját nullára kéne csökkenteni.

Arató Gergely (DK) hangsúlyozta:

“Az, hogy a Fidesz képviselői és a kormány tagjai nem jöttek el az ülésre, jól mutatja, hogy hogyan vezetik ezt az országot. Nem lehet számítani rájuk”.

Videó:

Ezt olvassa mindenki:
Kocsis Máté azért haragszik Gyurcsányra, mert az édesanyját gumilövedékkel és füstgázzal támadták 2006-ban  
Nagy Feró Orbán ellen tüntetőket igazított helyre - Nem bírtam ki, odamentem...  
Kövess minket:
     
A hét hírei:
Mi az? - milliárdokba került az adófizetőknek és most egy karcagi kisvállalkozás udvarán rohad?
Kocsis Máté azért haragszik Gyurcsányra, mert az édesanyját gumilövedékkel és füstgázzal támadták 2006-ban
Orbán bekeményített: kiköveteljük magunknak a tiszteletet - jelentős súlyt képviselünk az európai gazdaságban
Pataky: valaki, aki olyan bűnöket és gonoszságokat tett, mint Gyurcsány, az hogyan lehet még mindig szabadlábon
Tavaly mutatták be az ország első politikai krimijét, ami óriási sikert aratott a premieren. ...
Celeb botrány: Krausz Gábor taslival leckéztetné meg azokat, akik Tóth Gabit bántják
Az énekesnő férjénél betelt a pohár. Tóth Gabi befutása óta az egyik legmegosztóbb előa...
Nagy Feró rákapcsolt: Gyurcsányék ilyenek, gátlástalanul lőnek...
Nem lepődött meg a 2006. október 23-i rendőrterroron, mert tudta, hogy ezek ilyenek, gátlástal...
Ilyet nem látsz mindennap - nem akárhol tartottak szentmisét
Isteni elhullott állatokat lehet nézegetni a fideszes nagyurak legjobban várt rendezvényén. A vadászok védőszentjére emlékező Szent Hubertus-misével vette kezdetét a húsznapos „Egy a ...
  
Nem akármilyen cégben lett ügyvezető Orbán Viktor lánya
A miniszterelnök lánya a BDPST Konceptben tölt be vezető tisztséget. Orbán Ráhel néhány napja bejegyzett vezető tisztviselő lett, a miniszterelnök lánya férje, Tiborcz István tulajdon...
  
Bokros Lajos egy nagyon erős képet tett közzé Orbánról
Bokros Lajos a Facebook-oldalán tett közzé egy nagyon ütős bejegyzést arról, hogy mitől félnek legjobban Orbánék, érdemes elolvasni A KÉP MINDIG BESZÉDESEBB SZÁZ KÖTETNÉL. Ennek az a...
  
van egy jó sztorid? - küldd el nekünk!
thepost.hu / Magyarország / Budapest
van egy jó sztorid? - küldd el nekünk!
      HU  
THE POST

Magasról tesznek a magyarokra: Nem mentek el a fideszesek a rezsiemelés miatt összehívott rendkívüli parlamenti ülésre

Nekik nyolc.

47 képviselő az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte hétfőre a KATA-törvény, a lakóépületek hőszigetelését finanszírozó országos program, a magyar családokat ellehetetlenítő rezsiemelés megszüntetése, a súlyos élelmiszerválság leküzdése, a magyar családok megsegítésére, továbbá egyes termékek és szolgáltatások áfamentessége ügyében.

A kormánypárti frakció bejelentette,

a Fidesz és a KDNP képviselői nem vesznek részt.

Kanász-Nagy Máté (LMP) felszólalását azzal kezdte, hogy megjegyezte, a kormány egyetlen képviselője és a Fidesz-KDNP pártcsalád egyetlen politikusa sem jelent meg az ülésen. Ezzel kapcsolatban hozzátette, a Fidesz pontosan ennyire veszi komolyan a magyar társadalom problémáit, holott — mint mondta — bőven lenne feladatunk és dolgunk, bőven lenne miről vitatkoznunk, hiszen az energiaválság és a klímaválság kellős közepén vagyunk, és azonnal cselekedni kéne. Hangsúlyozta, ezért is hívták össze ezt a rendkívüli ülést.

A politikus emlékeztetett a múlt heti kormányrendeletre, amely mellett “nem lehet elmenni sz nélkül”.

“A múlt héten jelent meg az a kormányrendelet, ami gyakorlatilag nagy mértékben megkönnyíti a fakitermelést és az erdőirtást Magyarországon.

Azt eddig is tudtuk, hogy a Fidesz számára a környezetvédelem, a természetvédelem, mint olyan, az egy kellemetlen, a beruházásokat és a profitot korlátozó tényező, de most tényleg az történik, hogy a természetrombolás, a környezetünk pusztítása egy újabb fázisba léphet”

— mondta Kanász-Nagy Máté, majd hozzátette: a Fidesz kormányon kívül, talán nincs még egy olyan kabinet szerte az Európai Unióban, amely a klímaválság, az aszály, a vízhiány kellős közepén erdőirtásba kezdene. Teszik ezt úgy, hogy ezzel az intézkedéssel semennyire sem lehet enyhíteni az energiaválság következményeit.

Az LMP 5 pontban vázolta a “Zöld Fordulat” javaslatcsomagjuk kezdőlépéseit amire Magyarországon szükség lenne:

A soha el nem készülő, és a soha meg nem térülő Paks 2 beruházást azonnal le kell állítani, a szerződést fel kell mondani! Az erre szánt összes forintot pedig szerintük a megújuló energiaforrásokra kellene fordítani.

Minden olyan értelmetlen, logikátlan, a megújuló energiák telepítésére, vagy üzembe helyezésére vonatkozó korlátozást fel kell oldani Magyarországon.

Harmadik javaslatuk egy épületszigetelési program megvalósítására vonatkozik. Mint a politikus elmondta, a szigetelés jelentené a valódi rezsicsökkentést, a szigetelés jelenti a valódi klímavédelmet, és válságálló tartós munkahelyeket hoz létre. Számításaik szerint ezzel 2 milliárd m3 gázt lehetne megspórolni.

A kormány nyújtson támogatást a magyar családoknak és háztartásoknak, például a napelemek telepítésére, továbbá olyan támogatásokra is szükség van, amelyek önerő nélkül biztosítják a támogatást, hogy a leginkább rászorulók is élni tudjanak ezekkel a támogatásokkal.

Az ötödik pontjuk a klímabérlet bevezetése, melynek lényege, hogy 5000 forintért lehetne használni a MÁV, a Volán, és a BKV közlekedési eszközeit Magyarországon. Mint mondta, a közösségi közlekedést kell támogatni, ez a klímabarát megoldás, továbbá ennek szociálpolitikai jelentősége is lenne, hiszen a magyar családok tízezrei számára tenné még olcsóbbá a közlekedést Magyarországon.

Berki Sándor (Párbeszéd) felszólalásában arra emlékeztetett, hogy a kormány politikai hibái, bűnei előbb-utóbb mindig visszaütnek a lakosságra. Most egyszerre zúdulnak ránk az elmúlt évek hibáinak következményei — tette hozzá.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány igyekszik a külső körülményekre fogni ami történik. Közölte, “a háborús infláció”, és “Brüsszel “öngyilkos szankciós politikája”, meg a többi habonyi szóvirág, mind csak arra jó, hogy elfedjék a rideg valóságot.

“Orbán Viktor és a Fidesz összes stratégiai döntése hibás volt”

— mondta a politikus, hozzátéve, stratégiai hiba volt Magyarország szinte teljes energiaellátását Európa egyik legmegbízhatatlanabb rezsimjére, Oroszországra bízni. Hiba volt az állami élelmiszertartalék megszüntetése és az ország élelmiszerellátását biztosító állami természetvagyon átjátszása a fideszes haveroknak, a klímaválság 12 éve tartó eltagadása, és a felkészülés elmulasztása.

Kiemelte, hogy a családoktól elvett pénzt az Orbán-kormány állítólag intézmények energetikai korszerűsítésére költötte, de ha valóban ezt tették volna, akkor most “nem azon kéne gondolkodni, hogy hogyan állítsák át fatüzelésre az iskolaépületeket”. Emlékeztetett, arra is, hogy hiba volt a szélerőművek építésének betiltása, a napelemek és a hőszivattyúk büntetőadóval sújtása. Ezen hibák áldozata lett a rezsicsökkentés is — tette hozzá.

A politikus a továbbiakban az erdők tarvágására vonatkozó rendeletre is kitért, amit felelőtlen és bűnös döntésnek minősített.

“Az élelmiszerinfláció már a 40 százalékot közelíti,

az átalakított kata, és a vállalkozásoknak már piaci áron adott energia, illetve üzemanyagár is megjelenik szinte minden termékben és szolgáltatásban.

Az élet a kormány hibás döntései miatt napról-napra drágul!”

— sorolta a politikus, majd megjegyezte: itt tartunk most, 2022 augusztusában.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) felszólását azzal kezdte, hogy a Fidesz a választások alatt nem mondott igazat, emlékeztetett, nem azzal nyertek választást, mint amit ők állítottak.

“Azt mondták, hogy a rezsicsökkentést ők megőrzik, az ellenzék – aki itt ül egyébként – az majd megszünteti.

Azt mondták nem lesz adóemelés, a kata megváltoztatása mégis adóemelést jelent.

Évekig rezsicsökkentés címén drágábban adták a magyar családoknak a gázt, mint amekkora a világpiaci ár.

A háborúval kapcsolatban is orbitálisat hazudtak, mert megszavazta az ellenzék Orbán Viktor békenyilatkozatát, ami arról szól, hogy kimaradunk, mégis az egész ellenzékről azt mondták, hogy háborúba akarják vinni ezt az országot”

— sorolta a politikus, majd hangsúlyozta: aki ilyen hazugságokkal nyer választást, az erkölcsileg és politikailag is megbukott.

A politikus ezek után a magyarországi gázellátás kérdéséről beszélt, amivel kapcsolatban elmondta, hogy most egész egyszerűen áremelkedésre nincs szükség, egyrészt azért mert az áram esetében Paks el tudná látni a teljes lakosságot 12 forintos árammal. A gáznál pedig azért szükségtelen az áremelés, mert Szijjártó Péter és Orbán Viktor azt mondták, hogy a Gazprom szerződés biztosítja, hogy ne kelljen emelni a lakossági gáz árát, és függetleníteni tudjuk magunkat a világpiaci ingadozásoktól — emlékeztetett.

“Miért nem jelentek meg a munkahelyükön a fideszes képviselők? Üresek a padsorok, miközben a fizetésüket felveszik!”

— mondta Gelencsér Ferenc (Momentum), aki szerint szégyellhetik magukat a kormánypárti képviselők, hogy nem jelentek meg.

A jobbikos Z. Kárpát Dániel áfakönnyítést követelt a kormánytól. Rámutatott, hogy az infláció és a megnövekedett rezsiköltségek miatt jelentős pluszbevételhez jut az Orbán-kormány. Javaslata szerint az alapvető élelmiszerek áfáját nullára kéne csökkenteni.

Arató Gergely (DK) hangsúlyozta:

“Az, hogy a Fidesz képviselői és a kormány tagjai nem jöttek el az ülésre, jól mutatja, hogy hogyan vezetik ezt az országot. Nem lehet számítani rájuk”.

Videó:

Legolvasottabbak
Kocsis Máté azért haragszik Gyurcsányra, mert az édesanyját gumilövedékkel és füstgázzal támadták 2006-ban
Nagy Feró Orbán ellen tüntetőket igazított helyre - Nem bírtam ki, odamentem...
Pataky: valaki, aki olyan bűnöket és gonoszságokat tett, mint Gyurcsány, az hogyan lehet még mindig szabadlábon
Most érkezett
Elhagyott bukszát lopott egy 80 éves magyar néni - előállították, és gyanúsítottként kihallgatták
Nemzetközi botrány: Hillary Clinton páros lábbal szállt bele Orbánba - egy autokratikus, kapzsi és korrupt vezető irányítja..
Elképesztő dolgokat mondott Novák Katalinról a német sajtó - mint államfőjelöltet jellemezték
Kövess minket!
     
Celeb botrány: Krausz Gábor taslival leckéztetné meg azokat, akik Tóth Gabit bántják
Nagy Feró rákapcsolt: Gyurcsányék ilyenek, gátlástalanul lőnek...
Ilyet nem látsz mindennap - nem akárhol tartottak szentmisét
Nem akármilyen cégben lett ügyvezető Orbán Viktor lánya
Bokros Lajos egy nagyon erős képet tett közzé Orbánról
Ilyet még nem láttak - Olyan tróger munkát végeztek a fideszesek az építésénél, hogy .....
Kásler: Soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat kell kiüríteni
A Fidesz szerint a bal oldal több ezer orvost és ápolót tett utcára és üldözött el az országból
Óriási pofon Orbánnak: térképre tették ki mennyit rak be a közösbe vagy vesz ki onnan
Ebből botrány lesz: Ki a hét végrehajtó, akik 884 milliót fizethettek a kinevezésükért?
Óriási botrány: Müller Cecília neve is szerepelt az előkerült listán...
Megszerezték, és nyilvánosságra hozták a határon túli fociakadémiák támogatásáról szóló szerződéseket
van egy jó sztorid? - küldd el nekünk!
      HU