Gyászhír: Meghalt egy fideszes képviselőnő

Időközi választást kell kiírni.

Több hónapos betegség után elhunyt Csillagné Szánthó Polixéna, Szekszárd 4-es számú körzetének önkormányzati képviselője, aki a Fidesz–KDNP színeiben 2006 óta dolgozott képviselőként a városban – írja a Teol.hu Tolna megyei hírportál.

Csillagné Szánthó Polixéna Berettyóújfaluban született, szekszárdi születésű férjével és három fiával 1987-ben költözött Szekszárdra.

Két évtizednyi tanári munka után a 2006-os önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP jelöltjeként, Szekszárd 4-es körzetében választották képviselőnek.

A 2019-es önkormányzati választásokon a polgármesteri címet ugyan elnyerte a Fidesz színeiben induló Ács Rezső, ám a 14 képviselői helyből nyolc az Éljen Szekszárd elnevezésű ellenzéki frakcióé lett, így a polgármesterrel együtt is csak hét szavazata volt a kormánypártnak.

Az egy fős többséget tavaly márciusban vesztette el az ellenzék, amikor a kompenzációs listáról bejutó, párbeszédes Zaják Rita elhagyta a frakciót (ezért a Párbeszéd felfüggesztette tagságát). Zaják onnantól kezdve együtt szavazott a Fidesszel, biztosítva a szavazattöbbséget.

Ez a többség Csillagné Szánthó Polixéna halálával most megszűnt, a körzetben időközi választást kell kiírni.



Főkép illusztráció forrás: google/Orbán Viktor Hánori József temetésén





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....