Megmutatta, hol tárgyalt a bedrótozott Galambos Lajcsival - kitálalt a zsarolási ügybe keveredett jogász


Sukoró – Felesége szinte tönkrement, ő pedig 13 kilogrammot fogyott azon 60 nap alatt, amelyet rács mögött töltött – állítja dr. Puskás Ferenc ügyvéd, aki gyanúsított Galambos Lajos ügyében, ugyanis a hatóság szerint elvállalta a befolyással üzérkedés bűncselekménnyel kapcsolatosan egy kölcsönszerződés szerkesztését.


A jogi szakember úgy érzi, az ügyről eddig beszámoló Lajcsi nyilatkozataira neki is reagálnia kell, mert azok már elértek egy olyan szintet, amely mellett nem lehet elmenni. Mint ismert, a mulatós zenészt a nyáron kereste meg két férfi, hogy 200 millió forintért cserében elintézik, hogy a zenész, a még le nem zárt büntetőügyében csak felfüggesztett szabadságvesztést kapjon. Ekkor került képbe az ügyvéd, akit Galambos elmondása szerint az elkövető ajánlott neki abból a célból, hogy átvegye a védelmét.

– Az ügy egyik gyanúsítottja, K. K. hívott, hogy régi ismerőse, Galambos Lajos bajban van, mert hat év letöltendő börtönt kérnek rá. Azt akarta tudni, ha a zenész ügyvédváltást akar, engem ajánlhat-e? – emlékezett vissza a szakember, akinek a férfi az ügyfele volt, Lajcsit azonban nem ismerte.

– Kész lettem volna vállalni a zenész védelmét, amennyiben iratokat látok. Engem Galambos keresett meg sms-ben, hogy sürgősen találkoznunk kellene. Én soha nem kerestem őt, ő jelentkezett három alkalommal is. Így jött létre a találkozás is egy velencei étteremben, ahol a beszélgetésünket, miként utólag megtudtam, Galambos rögzítette. Nagyon hálás vagyok neki ezért, mert a felvételről készült leírás a valótlan állítását cáfolja. A velencei megbeszélést követően szintén Lajcsi kezdeményezte a találkozót, amelynek helyszíne a sukorói irodám volt. Galambos ide már bedrótozva érkezett, itt jelen volt a befolyással üzérkedés elkövetője is. Nagyon szerencsésnek érzem, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség kitűnő, gyors felderítő munkája része volt a lehallgatás, ami nem olyan színes történetről árulkodik, mint amiről Galambos mesél, viszont bizonyítja az ártatlanságomat.


Az ügyvéd sukorói házában megmutatta, hol ültek össze néhány nappal azelőtt, hogy lecsaptak volna rá a rendőrök.

– Amikor Galambos megérkezett, nem láttam nála periratokat, holott korábban ebben állapodtunk meg. Majd közölték, hogy kettesben akarnak beszélgetni, ami számomra furcsa volt, de még nem gyanakodtam, mivel csak két nappal később, a rendőrségi fogdában, a nyomozati anyagot olvasva értesültem, hogy távollétemben három ízben is tárgyaltak 200 millió forint összegű, vesztegetésre szánt pénzről. Szörnyű volt olvasni – sóhajtott az ügyvéd, akit lelkileg megviselt, hogy besározódott a neve, még az is megfordult a fejében, hogy elköltözik Sukoróból.

Ferenc 60 napot töltött börtönben, ahol külföldi sztárügyvéd és külföldi élsportoló volt a cellatársa. Azt mondja, annak köszönheti, hogy élve jött ki a börtönből, hogy rendszeresen jár edzőterembe.

– Kétszáz volt a vérnyomásom, és naponta negyven poloskacsípéssel ébredtem. Mindennap reménykedve, hogy magamhoz ölelhetem a magára hagyott feleségemet, akinek az arcára kiülő sokkot sosem feledem – mondta dr. Puskás Ferenc. – Most mindketten súlyos egészségkárosodással élünk: én 13 kilót fogytam a rács mögött, a feleségem pedig, akivel négy évtizede élek, végignézte, amikor reggel hétkor a hatóság nyolc tagja őrizetbe vesz Olyan sokkhatás érte, hogy amnéziás lett, nem akar semmire emlékezni, orvosi vélemény szerint gyógyíthatatlan.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....