A románok nekimentek az Orbán kormánynak - Magyarország felvásárolja Erdélyt

Mi modellként szolgálunk Európa számára, ami az együtt élő nemzetiségekkel való bánásmódot illeti, és ezt nem egy politikai program alapján tesszük, hanem így szeretünk élni, harmóniában, mindenféle nemzetiségű polgárok – idézte a kolozsvári Főtér Claudiu Târziut, a tavaly a román parlamentbe került Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) alelnökét, aki párttársaival Marosvásárhelyen járt egy konferencián, majd a portál szerint erős nyilvános kijelentetéseket tettek.


A hétfői demonstrációsorozatot a 2020-ban a bukaresti parlamentbe került, szélsőjobboldali AUR szervezte.

Azt, hogy a korábban többször is „Ki a magyarokkal Romániából!” szlogennel tüntető, és legutóbb a magyar pedofile*llenes törvényt követendő példaként emlegető párt mégsem igazán így gondolja,

ha Magyarország megengedheti magának, hogy masszívan befektessen Erdélyben, eladdig, hogy hazánk egy fontos darabjának de facto ura legyen, ez azért lehet, mert megengedik neki.

A párt parlamenti képviselője, Dan Tanasă ugyanott annak a véleményének adott hangot, hogy

Magyarország szó szerint felvásárolja Erdélyt, rögről rögre, erdőről erdőre, épületről épületre. De nem csak vásárol, ide is jön, és intézményeket épít a nulláról, amelyekre aztán kitűzi Magyarország zászlaját, és csak magyar nyelvű feliratokat helyez el rajtuk.




Gyakorlatilag Magyarország úgy viselkedik Erdélyben, Bukarest hallgatólagos beleegyezésével, mint egy ko-szuverén állam.

– közölte a politikus.

Kép illusztráció: forrás google





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....