Nem akármi lett Matolcsy Ádám barátjáé



Jól sikerült lezárnia a 2021-es évet Pintér Máténak, akit a hazai sajtóban Matolcsy Ádám barátjaként is azonosítanak. Azok után, hogy kiderült, ő a vevője a Várkert Kaszinóban közpénzből létrehozott luxusétteremnek, egy másik vendéglátóegységet is sikerült megszereznie. Igaz, ez a vásárlás még nyár végén kezdődött el, és csak egy hónapja lett hatályos a tulajdonosváltás - írta az mfor.hu.

A cikk szerint a Pintér Máté tulajdonában lévő Felix Gastronomy Kft. 2021. december 16-ától kezdve a Bárkert Kft. tulajdonosa. A tulajdonosváltást azonban csak idén január 11-én jegyezte be a cégbíróság. Az már a cégbíróságra benyújtott papírokból derült ki, hogy az adásvételi szerződés sokkal korábban megköttetett, mégpedig 2021. augusztus 12-én. A Bárkert Kft. üzemelteti a Várkert Bazárban lévő Bárkert Bistrót, ahol a "tradicionális magyar ételeket markáns nemzetközi ízekkel házasítják" össze.

Azt pedig a 24.hu írta meg korábban, hogy a jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátjához, Pintér Mátéhoz került a jegybanki alapítványok pénzéből megvásárolt, majd felújított Várkert Kaszinóban lévő Felix Kitchen & Bart üzemeltető cég, a Vízház Gasztronómia Zrt. A tranzakció nem az Ybl Miklós által tervezett épületet, hanem a brandet, az étterem bérleti jogát, a fogyó- és tárgyi eszközöket foglalta magában, valamint a 15 millió forintnyi árukészlet.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....