Lépett az OLAF - 600 millióért árulja a keszthelyi önkormányzat a házat, amit uniós támogatásból akartak felújítani

601 millió forintért árulja a Reischl-féle sörházat a keszthelyi önkormányzat, amit eredetileg 850 millió forint uniós támogatásból akart felújítani a város előző, szintén fideszes vezetése, írja a 24.hu. A műemlékvédelem alatt álló épületben kézműves sörfőzde, sörterasz és szövetkezeti bolt épült volna. A tervek szerint 2020 végére kellett volna elkészülnie a beruházásnak, de a munkálatok nem haladtak, ezért Nagy Bálint fideszes polgármester és a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) rendőrségi feljelentést tett az ügyben.

Az unió csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálatot indított a sörház miatt, két másik keszthelyi beruházás, a városi strand és az óvoda felújítása mellett. Mindhárom esetben egy budapesti székhelyű céget, az InvestMondi-System Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t bízott meg az előző városvezetés, élén Ruzsics Ferenccel.

A KÉVE önkormányzati képviselője Molnár Tibor a lapnak elmondta: az önkormányzat eddig 301,4 millió forintot fizetett ki a kivitelezőnek a sörházra. Molnár Tibor szerint a Veszprémi Érsekséghez kerülhet a sörház, mivel a hirdetményben feltételként szerepel a kulturális, oktatási és közösségi funkció. Az eladási szándék azért meglepő, mert április végén az önkormányzat még azt közölte a lappal, hogy szeretnék befejezni a beruházást.

Néhány hónapja a cég ügyvezetője, Kamondi-Lukács Csaba még úgy nyilatkozott, hogy a sörháznál megtörtént a szerződés módosítása, „ennek megfelelő ütemben haladnak most”. A másik két projekttel kapcsolatban megjegyezte, hogy a strandnál a bontási munkálatok megkezdődtek, az óvodánál pedig az önkormányzattal egyeztetésben állnak.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen