Bonyolódnak a dolgok: a vád szerint Simonka ötmilliót fizetett valakinek, hogy hamisan tanúzzon az ügyében

Újabb ügyben emeltek vádat Simonka György fideszes országgyűlési képviselő ellen: a vád szerint ötmillió forintot adott egy tanúnak azért, hogy az ellene is zajló költségvetési csalás ügyében hamisan tanúzzon, és egy másik tanút is a pénz ígéretével akart rávenni ugyanerre. Mindezt még a saját gyanúsítotti kihallgatása előtt tette meg, írja a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

Az ügyészség most kétrendbeli vesztegetés hatósági eljárásban bűntettével is vádolja Simonkát, a megvesztegetett társát pedig vesztegetés elfogadása hatósági eljárásban bűntettével, mindkettőjüket bűnszervezetben elkövetőként.

Simonka ellen korábban bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, 2019-ben pedig vádat is emeltek a fideszes képviselő ellen az ügyben.

A vádirat szerint Simonka és társai jogellenesen akarták megszerezni a zöldség-gyümölcs termelői csoportoknak és a termelői szervezeteknek kiírt uniós és hazai pályázati támogatásokat. Az ügyészség korábban azt írta, Simonka tudta, hogy jelentős mértékű pályázati pénzek nyílnak meg 2009 végén, és emiatt olyan személyi kört épített fel, amellyel a döntéshozókat megtévesztette, hogy csoportok egymással összehangoltan szerezzenek meg minél több vissza nem térítendő támogatást. A tavaly januári előkészítő ülésen a harminchárom vádlott közül nyolcan beismerte a bűnösségüket, négyen egyezséget is kötöttek az ügyészséggel.

Simonka mindvégig tagadta, hogy törvénysértést követett volna el.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....