Mi??? áldozatból gyanúsított lett a kutyáját sétáltató József, akit puskával a kezében fenyegetett a vadőr


Fordult a kocka? Áldozatból gyanúsítottá vált az a kutyatulajdonos, akit halálosan megfenyegetett egy vadász, aki nyomatékosítva szavait még a fegyverét is elsütötte.

A nem mindennapi incidenst az agár tulajdonosa videóra is vette, a felvételt pedig megosztotta közösségi oldalán. A képsorokat rengetegen látták, futótűzként terjedt a közösségi médiában. Azt látni és hallani, ahogy a vadász artikulálatlanul ordít Józseffel, majd a szitkozódások közepette egyszer csak puskájáért nyúl, és meghúzza a ravaszt. Míg József azt állítja, hogy ő csak békésen, pórázra kötve sétáltatta a kutyáját, addig a másik fél úgy gondolta: orvvadásszal van dolga. József az eset után azonnal a rendőrségre ment és feljelentést tett. Az illetékes kapitányság pedig eljárást indított az ügyben.

– Még mindig nagyon megvisel, ha csak eszembe jut, ahogy az az ember fenyegetett engem és a kutyámat. Azokban a pillanatokban tényleg nem tudtam, hogy lelő-e engem vagy az agaramat, esetleg csak idegességében beszél összevissza. A rendőrségben nagyon bíztam. Azt azonban álmomban sem gondoltam, hogy a végén még én jöhetek ki rosszul az egészből. Most ott tartunk, hogy ellenem indult szabálysértési eljárás kutyával való veszélyeztetés miatt. Állítólag szabadon volt az állat, miközben a videón jól látszik, hogy ez nem igaz. Az agár végig pórázra volt kötve. Jelenleg tanúkat keresnek, akikkel majd szembesítenek engem. De könyörgöm, ketten voltunk az egész szántóföldön, senki más. Akkor ki tudná tanúsítani rajtunk kívül, hogy mi történt? – kérdezi döbbenettel a hangjában Bachmann József.

Közben az alapügyben is folyik a nyomozás, már szembesítésre is sor került.

– Nem volt éppen kellemes, de én álltam elébe, hiszen nem én akartam bántani a vadászt, hanem ő engem. Ott azt mondta, hogy kés volt a kezemben, ami nem igaz. Az egyik kezemben a kutyapóráz volt, a másikban a telefonom. Aztán meg felajánlották, hogy próbáljuk meg rendezni békéltetőtestület előtt a konfliktusunkat. Ebbe én nem mentem bele. Azóta úgy érzem, a másik fél mindent megpróbál, hogy még engem hozzanak ki bűnösnek. Igaztalan dolgokkal vádolnak meg – mondta lapunknak a festőként dolgozó férfi.

Akár három évet is kaphat a riogató

A vadász ellen kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Abban az esetben, ha a bíróság bűnösnek találja, akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....