Elég a titkolózásból - Bírósági pert akaszt Müller Cecíliáék nyakába a DK

Közérdekű adatot nem hajlandóak kiadni.



Míg az európai országok többségében azt hozzák nyilvánosságra, hogy hány emberen végeztek eddig koronavírus-tesztet, Magyarországon csak az “akkreditált laboratóriumban vizsgált minták számát” tüntetik fel a kormányzati tájékoztató honlapon.



Hazánkban tehát csak a tesztek száma nyilvános, az viszont nem, hogy valójában hány embert teszteltek koronavírusra.



Ha igaz az, hogy egy koronavírus-fertőzöttet akár háromszor vagy négyszer is tesztelnek, az azt is jelentheti, hogy a tájékoztató honlapon közölt 60 ezer feletti szám valójában 15-20 ezer ember tesztelését takarja.



Ha ez így van, akkor Magyarországon nincs érdemi tesztelés, csak kormányzati alibizés, és valójában a kormány sem tudja, hány fertőzött lehet az országban – írja közleményében a DK.



A legnagyobb ellenzéki párt közérdekű adatigényléssel fordult a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz, azonban Müller Cecília országos tisztifő



orvos megtagadta a válaszadást, és a tájékoztató honlapra irányította a DK-t.



A koronavirus.gov.hu honlapon azonban nincs ilyen adat, hiszen éppen ezért adtak be közérdekű adatigénylést.



“A Demokratikus Koalíció pert indít annak érdekében, hogy az Operatív Törzs árulja el, hány emberen végeztek eddig koronavírus-tesztet Magyarországon!



Ha a kormány azért titkolózik ebben is, mert a tesztelt emberek száma csak a töredéke a hivatalos adatnak, annak következményei kell, hogy legyenek. Elég a titkolózásból, sumákolásból és mellébeszélésből, a magyaroknak joguk van tudni az igazságot!”



– közölte a DK.



Sebián-Petrovszki László pártigazgató videója:







Forrás: ThePost





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....