Hajsza a fenyegetőző után: kiaz aki Müller Cecília életére tör?

Félelem. Mindegyikünkben ott van az érzés ezzel az átkozott vírussal kapcsolatban. Félünk a betegségtől, féltjük szeretteinket, hogy ne legyen semmi bajuk. Így van ezzel az országos tiszti főorvos, Müller Cecília családja is: az orvos férj és két gyermekük, a jelenleg cégvezetőként dolgozó úr, valamint az orvosként praktizáló, háromgyermekes hölgy.

Hetek óta azonban különösen aggódnak a koronavírus-járvány miatt országos ismertségre szert tevő feleségért, anyáért: akkor robbant ugyanis a hír, hogy valaki életveszélyesen megfenyegette őt. Hogy a dolog igencsak komoly, onnan derült ki, hogy Müller Cecília azonnal testőröket kapott maga mellé a Belügyminisztériumtól, a hatóságok a nap 24 órájában vigyáznak rá, csakúgy, mint a kormányfőre vagy a miniszterekre.

Hogy ki a fenyegető, egy magányos, járványtagadó őrült vagy egy, a lezárások miatt elkeseredett ember? Nos, arról egyelőre nem tudni semmi biztosat. Lapunk munkatársai rég nem tapasztalt, teljes körű és összehangolt hírzárlattal szembesültek, amikor az illetékesekhez fordultunk az üggyel kapcsolatban. Többen még név nélkül sem akartak semmit mondani.

Ami viszont biztos: a halálos fenyegetés óta körülbelül három hét telt el, de a tettes(eke)t még nem sikerült elfogni. Ez onnan derült ki, hogy arra a kérdésünkre, miszerint Müller Cecília kap-e még személyi védelmet és fennáll-e még ennek az indoka, a Belügyminisztérium a következő, nem túl bő választ adta: „Igen.”

Amikor az Országos Rendőr-főkapitányságnál érdeklődtünk az ügy állásáról, ott pedig a megszokott választ kaptuk: a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja, de annak állásáról nem áll módjukban bővebb tájékoztatást adni. És ez most érthető is. A Vasárnapi Blikk ugyanis más, hatósági forrásokból úgy értesült: hatalmas erőkkel, szabályos hajsza folyik a fenyegető felkutatására.

Addig is a rendőrség profin és a jelek szerint észrevétlenül vigyáz az országos tiszti főorvosra. Mindezt onnan szűrtük le, hogy beszéltünk Müller több kollégájával is, akik a találkozásaikkor észre sem vették a testőröket a tiszti főorvos asszony körül.

Gyógyítás és vallásosság

Noha mindennap látjuk a tévében, Müller Cecília magánéletéről nagyon keveset lehet tudni. Egy pár ezer lelkes Fejér megyei település háziorvosa volt korábban, ma is ott él és a helyi katolikus közösségben világi lelkipásztorként is tevékenykedik. Több orvosi szakvizsgával (üzemorvostan, háziorvostan, közegészségtan-járványtan, megelőző orvostan és népegészségtan) rendelkezik, valamint felsőfokon beszél németül.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen