Putyin a beszédében soha nem tapasztalt megtorlást ígért annak, aki kívülről be akarna avatkozni....

Ez történt az orosz–ukrán háború első reggelén.

Vlagyimir Putyin hetek óta békés megoldásról és csak a határ felé gyakorlatozó orosz csapatokról beszélt, aztán csütörtök hajnalban Oroszország lerohanta Ukrajnát.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban elrendelte katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. Azt mondta, nem Ukrajna megszállása a cél, de szinte azonnal megindultak a támadások.

Több városból is légicsapásokról, tüzérségi támadásokról érkeztek hírek. Az ukrán határőrség szerint ezek után északról, keletről és délről is orosz katonai járművek hatoltak be.

Az orosz hadsereg szerint a katonai repülőtereket és a légvédelmi létesítményeket támadták, de Kijevben több lakóépület is megsérült.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hadiállapotot vezetett be, és folyamatosan tárgyal a világ vezetőivel. „A világ velünk van” – írta.

Egyelőre nem tudni biztosat az áldozatok és sérültek számáról. Az ukrán rendőrség hét, a belügyminisztérium nyolc halálos áldozatról és kilenc sérültről számolt be.

Putyin a beszédében soha nem tapasztalt megtorlást ígért annak, aki kívülről be akarna avatkozni, és az atomarzenált is felemlegette.













Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen