Dobtunk egy hátast Schadl György tengerparti lakásától: ahogy Ő fogalmazott: "fasza"

Hiába áradozott róla a korrupcióval vádolt elnök, hogy mennyire tetszik neki, valószínűleg bukni fogja, mivel a nyomozók zár alá vették az ingatlant.

A Schadl György elleni nyomozás során azt is számba vették az ügyészek, hogy ő és felesége milyen ingatlanokat vásároltak 2016 és 2021 között. Számításaik szerint 775 millió forintot költöttek erre a célra, a húsz ingatlan közt pedig akad egy spanyolországi is - derül ki a Blikk cikkéből.


Külön érdekesség, hogy a nyomozati anyagok szerint a La Manga-i, tengerpsrti lakásért Schadl György 35 millió forintott fizetett, addig az egyik lehallgatott beszélgetésen már 75 milliót emleget. „Az szerintem fasza” - felelte beszélgetőpartnerének azon kérdésére, milyen a lakás, amit vettek.

„A miénk vízparti, előtte három medence, két darab jakuzzi, maga a tenger, teniszpálya tartozik hozzá, mélygarázs van, normál körülmények, három szoba, egy fürdő, egy terasz… Kétszázezer euró, hetvenmillió forint… Én mondom, szívesen lennék nyugdíjas La Mangán. Nekem nagyon tetszett”

- lelkendezett Schadl.

Szó esik még arról is, van a környéken félmillió euróért olyan villa is, hogy „beszarsz”.

Persze az elnöknek volt még egy 2020-ban vett balatoni nyaralója is, amire óvatos becslések szerint 120 millió forintot kellett még rákölteni, hogy megfeleljen ő és felesége igényeinek. A vád szerint megvesztegette az egyik kormányhivatalnokot, hogy nézzék el neki a szabálytalanságokat.


Ugyanakkor a Blikk megjegyzi, hogy az így megszerzett ingatlanokat mind elveszítheti Schadl György, ugyanis ezeket a nyomozás során zár alá vették.