Óriási baki: kiderült mi árthat legjobban a Cybertrucknak

A múlt héten újabb területen mutatkozott be a Tesla lenyűgöző találékonysága a Cybertruck modellel kapcsolatban. Az X (korábban Twitter) nevű platformon egy kép jelent meg az autó kézikönyvéből, amely alapján a tulajdonosoknak gyakorlatilag állandóan tisztítaniuk kell az autót. A Motor Biscuit cikke szerint a karosszériáját széles skálán fenyegetik a szétkenődött bogaraktól a madárürülékig, egészen az útszóró sóig, mindenféle hétköznapi tényezőtől az utakon.

A Cybertruck bemutatója óta számos aggodalom merült fel, beleértve a külsejét, valamint a rozsdamentes acél karosszéria merevségét és kialakítását. Ezek miatt jelenleg kérdéses, hogy az autó valóban forgalomba állhat-e Európában. Elon Musk ugyanakkor főként azzal foglalkozott, hogy bebizonyítsa az autó ellenálló képességét, golyóállóságát és "bestia módba" való átváltását.

Ezek a problémák azonban elenyésznek a tulajdonosok számára azokhoz képest, amelyekre a múlt héten közzétett kézikönyv részletei rávilágítottak. Az autó tulajdonosainak ugyanis meg kell birkózniuk azzal a kihívással, hogy autójuk mindenütt tönkremegy az égvilágon mindentől mindössze egy hét után. Bár évtizedek óta létezik egy egyszerű megoldás ennek elkerülésére, azaz az autó lefestése, a Tesla szándékosan hagyta félre a rozsdamentes acélból készült karosszériát, így a tisztítás marad az egyetlen megoldás.

A kézikönyv szerint az autót azonnal tisztítani kell az olajtól, a zsírtól, a madárürüléktől, a gyantától, az elkenődött bogaraktól, a kátránytól, az útszóró sótól, az ipari lerakódásoktól, és egyéb, nem részletezett anyagtól. Ezeket nem szabad elhalasztani a következő mosásig, és a kátrány és makacs zsírfoltok esetében denaturált szeszre is szükség lehet, amit vízzel és lágy szappannal kell leöblíteni.




Láthatóan ez azt jelenti, hogy amint az autót kiviszi a tulajdonos a garázsból, garantáltan pár perces takarítási feladat vár rá az út végén. És még ez sem lesz elegendő a Tesla szerint, mivel hangsúlyozzák, hogy a rozsdamentes acél színe és tulajdonságai idővel változni fognak. Tekintettel arra, hogy a karosszérián nincs védőréteg, érdemes megjegyezni, hogy ha az autót megkarcolják, az közvetlenül a fém felületen hagy nyomot, amit jóval nehezebb lesz javítani.

Ezek a problémák csak később derülnek majd ki, és a valóságban mekkora kihívásokat jelentenek, de egy biztos: a Cybertruck, botrányai ellenére, kiválóan debütált, és biztosan számos tesztalannyal találkozhatunk a jövőben.