Óriási botrány: pert indítottak az RTL producere ellen - száz millió forintos kártérítési ügy

Szerdán másodfokon folytatódott az "Oltári csajok" című sorozat forgatókönyvének miatt indult per, amelyben Köbli-Sík Viktória azért vádolta meg Kalamár Tamásét és társait, mert állítása szerint az RTL II-n bemutatott sorozat gyakorlatilag ellopta "Szerelemkereső" című regénye történetét. A szerző százmillió forintos kártérítést kért az ügyben.

Az első fokon hozott bírósági döntésben felmentették Kalamár Tamásét és társait, ám az ügyész fellebbezett, így került ismét bíróság elé az ügy másodfokon. Kalamár Tamás nem jelent meg a bíróságon.

Az ügyész és Köbli-Sík Viktória ügyvédje azt kérték, hogy helyezzék hatályon kívül az elsőfokú ítéletet, és indítsanak új eljárást. Az ügyészség szerint az első fokú bíróság nem szerezte be megfelelően a forgatókönyveket és nem jogszerűen értékelte a bizonyítékokat.


A vádlottak ügyvédje viszont az első fokú ítélet helybenhagyását kérte, mivel szerinte súlyos jogi félreértés történt. Az ügyésznek bizonyítania kellett volna, hogy a vádlottak ismerték és felhasználták Köbli-Sík Viktória művét, azonban több személy írta a forgatókönyvet, és nem csak ők. A bíróság úgy döntött, hogy nem látja szükségesnek az elsőfokú ítélet módosítását.

Kalamár Tamás korábban már tagadta bűnösségét, és kijelentette, hogy soha nem hallott Köbli-Sík Viktóriáról vagy művéről.