Deutsch Tamás nem kímélte a Tisza Párt listáján szerelőket - durvul a kampány

Deutsch Tamás: A Tisza listáján szinte egytől egyig kipróbált brüsszeli bürokraták, kiképzett zsoldosok vannak

Ujhelyi István élete legnagyobb tragédiájának tartja, hogy ő nem Deutsch Tamás – fejtette ki Deutsch Tamás.

A kormányközeli Mandiner készített interjút Deutsch Tamással, a Fidesz EP-listavezetőjével. A politikus azután lett a kormánypárt csúcsjelöltje az európai parlamenti választáson, hogy Varga Judit belebukott az úgynevezett kegyelmi botrányba. Erről Deutsch azt mondta:

Az egyik legkiválóbb játékosunk esett ki, és a pályán lévőkből kellett megoldani a vezetőedzőnek a cserét.

Arról is beszélt, hogy az a legfontosabb, hogy megnyerjék a választást.

A 13 vagy több mandátum a hárompontos győzelem. De én rekordra készülök, a lehető legtöbbet szeretnénk elhozni a 21-ből

– magyarázta. A beszélgetésben felmerült, hogy egyes ellenzéki képviselők kieshetnek az Európai Parlamentből. Arra a kérdésre, hogy közülük ki hiányozna neki leginkább, Ujhelyi Istvánt említette. Hogy miért?

„Sokáig kutattam magamban, hogy érdemeimen felül miért is foglalkozik velem ennyit egy még valamennyire említést érdemlő párt valamennyire említést érdemlő vezetője, aki aztán már egy említést nem érdemlő párt még valamennyire említést érdemlő vezetőjévé vált, majd egy említést nem érdemlő párt említést nem érdemlő vezetője lett, és végül ott is hagyta a pártját, vagy a pártja őt. Arra jutottam, hogy a politikai élet másik oldalához tartozó képviselőtársamnak én lettem a felettes énje. A személyes élete egyik legnagyobb tragédiájának tartja ugyanis, hogy nem ő Deutsch Tamás. Ez a fajta sajátos, persze számtalan övön aluli ütéssel, támadással teli, ambivalens vonzalma fog talán a legjobban hiányozni” – mondta Deutsch Tamás, aki Magyar Péter pártjának listájáról sincsen jó véleménnyel.

Meg nem nevezve, hogy kire vagy kikre gondol úgy fogalmazott:

A finanszírozóik olyan embereket írattak fel az áradó, tehát romboló Tisza listájára, akik szinte egytől egyig kipróbált brüsszeli bürokraták, kiképzett zsoldosok.