Bajban a magyar focilegenda? - A NAV végrehajtási eljárást indított a Dzsudzsák Balázs érdekeltségébe tartozó céggel szemben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) törölte a Dzsudzsák Balázs focista érdekeltségébe tartozó léghajógyár adószámát - jelentette a 444. A NAV már két végrehajtási eljárást is indított a cég ellen, az egyiket már lezárták, míg a másik még mindig folyamatban van.

Dzsudzsák Balázs 2021. február 18-tól lett a Nyírlugoson bejegyzett Első Magyar Léghajógyár Kft. egyik tulajdonosa. A társaság fő tevékenysége a légi és űrjárművek gyártása. A cégnek több tulajdonosa van, köztük az RTS Vízvágó Kft., az izraeli Atlas, valamint a Mopi-Trade és Dzsudzsák Balázs.

Az adószám törlése azt jelenti, hogy a vállalat nem képes számlát kiállítani, tehát gyakorlatilag nem tud vállalkozásként működni. Bár a 444 szerint eddig sem volt aktív tevékenysége a cégnek.


A lap azt írja, hogy az Első Magyar Léghajógyár Kft. adószámának megszüntetése azért történhetett, mert a cégben nem jelölték ki a cégképviseletre jogosult személyt, vagyis nincs ügyvezetője a társaságnak. Továbbá felmerül az is, hogy a NAV döntése mögött az állhat, hogy a cég elmulasztotta a 2022-es éves beszámoló benyújtását.