Mutatjuk mennyi pénzébe került a magyaroknak a képen látható gazzal benőtt focipálya! - kapaszkodj meg!

Hét évvel ezelőtt ígért Mezőszemere önkormányzata 20 millió forintos beruházást a lakosoknak sportpálya felújítására, azonban a projekt késése és egyes hiányosságai miatt az önkormányzatnak vissza kellett fizetnie a támogatást. Az ügyben vádat emelt a kecskeméti ügyészség.

A 2017-es pályázat során Mezőszemere 20 millió forintos támogatást nyert a Belügyminisztériumtól sportinfrastruktúra fejlesztésére. A tervezett sportpálya felújítását és újjáépítését azonban nem sikerült időben és teljes körűen befejezni. A kivitelezési problémák és késések miatt az önkormányzatnak vissza kellett fizetnie a kapott támogatást, beleértve a kamatait is.

A vitás ügyben a fő probléma a füvesítés körül alakult ki, és jelenleg a kivitelező cég és az önkormányzat pereskedik, hogy ki viseli a felelősséget az elmaradt munkákért.


Az önkormányzat 2017-ben a Bódi Művek Kft.-t bízta meg a feladattal, annak ellenére, hogy a cégnek nem volt korábbi sportpálya építési referenciája. A projekt kapcsán felmerült, hogy az ár nem volt kizárólagos szempont a kiválasztásnál, és a referenciamunka későn került előtérbe.

Az akkori polgármester, Bukta Mária, és a képviselő-testület tagjai közötti kommunikációs problémák miatt az elvégzendő munkák befejezése késve indult el, és a sportpálya még 2018 végéig sem készült el.

Az önkormányzat, az év végi elszámolás miatt, még 2018 decemberében úgy döntött, hogy kifizeti a teljes vállalkozói díjat a kivitelezőnek, annak ellenére, hogy a munkálatok még nem fejeződtek be. A céggel folytatott tárgyalások eredményeként az önkormányzat április végéig adott határidőt a munkálatok befejezésére.

A Belügyminisztérium az ellenőrzést követően visszakérte a támogatást, és az ügyészség vádat emelt a falu vezetője ellen csalás bűntette miatt. A Bódi Művek Kft. és az önkormányzat közötti jogvitát a bíróság fogja eldönteni.