Botrány: Hamilton betegséget kamuzott, mert nem volt kedve tesztelni

Lewis Hamilton érdekes beismerést tett a Mercedes év végi összejövetelén. A csapat videójában Toto Wolff csapatfőnök, Lewis Hamilton és Mick Schumacher köszöntötte a csapatot Brackley-ben az év végén. Az eseményen hiányzott George Russell betegsége miatt. Wolff kiemelte, hogy Russell tényleg beteg volt, és nemcsak kifogást talált arra, hogy ne kelljen részt vennie az eseményen.

Ezen a ponton Lewis Hamilton megosztotta, hogy korábban ő is hasonló módon járt el, hogy ne kelljen részt vennie tesztnapokon, mivel általánosságban nem szereti a tesztelést. Amikor meghallotta, hogy Russell beteg, azonnal megjegyezte, hogy "Á, most rám tett egy lapáttal, új szintre lépett."


Hamilton nem részletezte, mikor kamuzott betegséget azért, hogy kihagyja a teszteket, de ténylegesen előfordult a múltban, hogy hivatalosan betegség miatt mondott le egy-egy tesztnapot. Például 2015-ben Barcelona egyik tesztnapját hagyta ki, és a Mercedes akkori tesztpilótája, Pascal Wehrlein ugrott be a helyére.

Annak ellenére, hogy Hamilton korábban ilyesmire vetemedett, manapság már kevésbé valószínű, mivel az évek során jelentősen csökkentették a tesztek számát. Jelenleg a versenyzőknek csak másfél nap áll rendelkezésre a szezon előtti teszteken, és a szezon során csak a Pirelli gumitesztjein vehetnek részt, más teszteket már nem rendeznek.