Az egykori sportigazgatója fiát szerződtette a közkedvelt magyar focicsapat

A Fehérvár FC bejelentette Kovács Patrik érkezését a labdarúgó OTP Bank Ligába. A fiatal tehetség neve nem ismeretlen a fehérvári szurkolók számára, hiszen Kovács Patrik Kovács Zoltán, az egykori klub sportigazgatójának fia. Kovács Zoltán 2015 augusztusa és 2021 júliusa között töltötte be a sportigazgatói pozíciót a klubnál.

A 16 éves magyar utánpótlás-válogatott támadó a Vasastól érkezett a Fehérvárhoz, és a 2022–2023-as szezont az angyalföldiek U16-os és U17-es csapatában játszva 25 góllal zárta. Minden évben, U12-től U17-ig, csapata házi góllövőlistájának élén végzett, és 2018-ban, 2019-ben és 2023-ban is gólkirályi címet szerzett, mindezt eggyel idősebb korosztályban játszva.

Kovács Patrik elmondta, hogy nagyon izgatott volt, amikor meghallotta a Fehérvár érdeklődését, és azonnal tudta, hogy ez a lépés előrelépés lesz a karrierjében. Kiemelte a Vasasnak nyújtott háláját és elismerést, majd elmondta, hogy már gyermekként is gyakran látogatta az öltözőt és a pályát, amikor apja a klubnál dolgozott. A Vidihoz csatlakozása kapcsán úgy érzi, hogy az ország egyik legnagyobb klubjához tartozhat, és célja, hogy minél többet játszhasson, és megszerezze az első góljait az NB I-ben már a tavaszi idény során.