Varga Judit exe azt állítja, hogy a titkosszolgálat emberei a Karmelita-kolostorban fenyegették meg

Magyar Péter, Varga Judit volt férje, a Partizán stúdiójában adott interjút, ahol részletesen beszélt a köztársasági elnök és egy fideszes képviselő, valamint Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter lemondásához vezető botrányról, amely a köztársasági elnök volt feleségével és Varga Judit exfeleségével kapcsolatos.

Magyar először azon keltett feltűnést, hogy a NER-hez köthető személyként, állami cégek igazgatósági tagjaként egy nyilvános poszt alatti kommentben arról beszélt, hogy valószínűleg többen is hibáztak K. Endre kegyelménél. Majd bejelentette, hogy lemond állami céges pozícióiról, kifejezve, hogy nem akar olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak. Vasárnap egy újabb Facebook posztban pedig kijelentette, hogy tudja, meg fogják próbálni vádolni, lejáratni és ellehetetleníteni.

Az interjúban elmondta, hogy pár emberrel beszélt a döntése előtt, és sok jobboldali barátja óva intette attól, hogy ezt tegye. Azonban döntésének okai nem újak számára, de amíg a felesége tisztséget viselt a kormánypártban, addig nem tudta ezt megtenni. Megjegyezte, hogy számít anyagi kára lesz abból, hogy otthagyja pozícióit, de úgy gondolja, meg fog tudni élni a piacról.


Magyar hosszan beszélt arról, hogy 2002-ben került barátságba Gulyás Gergellyel, akivel együtt hallgatták Orbánt az elhíresült beszédekor, majd ezután lépett be a Fideszbe. 2006-ban Gulyás Gergellyel együtt segítettek a tüntetések után letartóztatott embereknek. Ezt azért mondta el, hogy hangsúlyozza: erős szálak fűzik a kormányzó oldalhoz. Megjegyezte, hogy Gulyás Gergellyel továbbra is barátok, de nem tájékoztatta döntéséről.

Magyar kijelentette, hogy a jelenlegi rendszer már nem mehet tovább, és ki kell mondani bizonyos dolgokat. Elmondta, hogy mélységesen felháborította, ahogy a jobboldali sajtó Rogán Antal vezetésével bánt a köztársasági elnökkel. Szerinte az egyik legnagyobb probléma az apátia, és úgy véli, változtatásokra van szükség az országban.

Magyar azt mondja, amikor először költöztek szét Varga Judittal, behívták a Karmelita-kolostorba, és megfenyegették „a szolgálatok emberei”. Nem pontosan fejti ki, a részleteket, de azt állítja, előbb megkérték valamire a válása kapcsán, amire ő nem volt hajlandó, ezután pedig a munkahelyén, a Diákhitel Központban a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal emberei jeletek meg és foglalták le a dolgait.


Az interjú során több témában is beszélt, például a lehallgatási botrányról, a politikai hatalomról és a személyes tapasztalatairól a rendszeren belül. Végezetül arról beszélt, hogy számára nincs visszaút a jelenlegi rendszerbe, és kritikával illette Rogán Antalt, kijelentve, hogy szerinte távoznia kellene.