Váratlanul megszólalt K. Endre: megdöbbentő amiket mondott

Az elnöki kegyelmet kapott K. Endre rövid interjút adott a Blikknek. A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt igazgatóhelyettese másodrendű vádlottként 3 év 4 hónapot kapott bűnsegédség miatt. A vád szerint tudomása volt arról, hogy a gyermekotthon igazgatója több gyereket is molesztált, és amikor ez kiderült, próbálta rávenni őket, hogy vonják vissza feljelentéseiket.

K. Endre azt állítja, hogy ártatlan és meghurcolás áldozata. Korábban egy hosszú Facebook-posztban és a 444.hu-n is védelmében szólalt meg, azt állítva, hogy nem ő kérte a kegyelmet. Egyéb források szerint azonban Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház vezetője érte el a kegyelmet.

A Blikknek nyilatkozva K. Endre elmondta, hogy sajnálja, hogy a köztársasági elnöknek és a volt igazságügyi miniszternek is le kellett mondania a kegyelem miatt. Hangsúlyozta, hogy ő is elítéli a p*ed*of*ilofíliát és együttérzését fejezte ki az áldozatokkal.


A Házon Kívül egy áldozattal és két volt nevelővel beszélt, akiknek fontos szerepe volt az igazgató és társai lebuktatásában. Ők részletesen beszámoltak K. Endre valódi személyiségéről és cselekedeteiről a szabadon engedése után.