Orbán és a kínaiak: Szőrén-szálán eltűnt a 14 milliárd forintnyi közpénzzel kitömött Alapítvány - Bejelentett székhelyük teljesen üres...

Bejelentett székhelyük teljesen üres, azt pedig senki nem tudja, hova költözhettek.

A háborúra hivatkozva tavaly tavasszal a kormány leállította a kormány a Fudan beruházást, a március 23-i kormányinfón pedig Gulyás Gergely megerősítette, hogy jelenleg nincs is napirenden, „egyelőre ott nem zajlik tervezés és nincs is semmilyen előrelépés”. Így aztán (egyelőre) nem épült fel a kínai egyetemi kampusz, pedig annak fenntartására még egy alapítványt is létrehoztak, amit teletömtek közpénzzel.



A Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány fő feladata tehát az egyetemváros fenntartása lenne, s bár ilyen egyelőre nem létezik, mégis 123 millió forintot költöttek tavaly a munkatársak fizetésére.


Június elején az RTL stábja meglátogatta az alapítvány budapesti irodáját, ahol senkit nem találtak. Így járt Tompos Márton is, aki egy teljesen kipucolt irodát talált az alapítvány székhelyén.


A momentumos politikus a helyszínen elbeszélgetett az irodaépület egyik dolgozójával is, aki szerint április 15-én elköltözött az alapítvány, azt azonban nem tudni,sem tudja hogy hova. Tompos szerint

„Ez azért érdekes, mert a székhelyük továbbra is itt van hivatalosan, de most már ők nincsenek. Nincs e-mail címük, a telefonszámuk nem él és most már a székhelyükön sincs senki. Van náluk 14 milliárd forintnyi közpénzt, és senki nem tud semmit arról, hogy ezzel a közpénzzel mi lett”.