Újabb botrány: hirtelen letörölték a cikket, amiben Orbán Viktor öccse és a bicskei gyerekotthon kapcsolatáról írtak

A Média1 érdeklődése után az említett cikk, amelyben Orbán Viktor öccsének, ifj. Orbán Győzőnek, valamint Böjte Csabának és Vidnyánszky Attilának a bicskei gyermekotthon sportéletéhez köthető szerepeiről volt szó, eltűnt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) honlapjáról.
A cikk címe „Ha a földhöz vágnak, újra fel kell állni” volt, és 2016. február 29-én jelent meg.

A cikkben leírtak szerint ifj. Orbán Győző, Orbán Viktor öccse, a bicskei gyermekotthon sportéletét támogatta, különösen a birkózás terén. A bicskei gyermekotthon lakói rendszeresen részt vettek birkózóedzéseken, amelyeket ifj. Orbán Győző közreműködésével szerveztek. Emellett a cikk említést tett Böjte Csabáról, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójáról, aki segített gyerekeket szállítani az otthonba Kárpátaljáról, Felvidékről és Erdélyből. A Nemzeti Színház igazgatójának, Vidnyánszky Attilának neve is felmerült a cikkben, mivel az otthon együttműködött a Nemzeti Színházzal.

Az említett cikk jelenleg nem található a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság honlapján, és az URL-címről sem érhető el. A cikk eltűnését a Média1 figyelte meg.