Új csatornát kap a közmédia

A Médiatanács támogatta az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Zrt. Nemzeti Sportrádió elindítására irányuló kezdeményezését – írja közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A csatorna a Nemzeti Sport, azaz Szöllősi György rádiója, a Sportrádió helyén indul majd el, annak hagyományait és egyes műsorait viszi tovább.

A Médiatanács közleménye szerint a csatorna indításának célja, hogy minél több hallgató számára hozzáférhetővé és elérhetővé váljanak a hazai és a nemzetközi sportesemények – különös tekintettel a foci-Eb-re és a nyári olimpiára. „A 24 órás műsoridővel tervezett Nemzeti Sportrádiót a közszolgálati médiaszolgáltató az interneten, valamint a Budapesten és környékén fogható Budapest 105,9 MHz-es frekvencián kívánja sugározni” – írták.

Az MTVA arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az új közszolgálati csatorna egy élő közvetítésekkel, „a közmédia gazdag archívumának kincseit is feldolgozva” működik majd szoros együttműködésben az M4 Sport televízióval és a Nemzeti Sporttal. A régi, Sportrádión megszokott műsorok mellett újak is lesznek, illetve más lesz a műsorstruktúra is. Az új rádió a Nemzeti Sportrádió applikációján, valamint a Nemzetisport.hu-n keresztül is hallható lesz a nap 24 órájában.

A jelenleg a frekvencián működő, 2022-ben indult Sportrádió mögött álló Online Sportmédia Kft. Felcsútra van bejegyezve, a tartalmait a Mediaworks biztosítja, a tulajdonosa pedig a sportújságíró Szöllősi György. Indulásakor a Sportrádió első tizenkét óráját meghallgattuk, de csak azért, hogy önnek már ne kelljen.