Törökországban kapták lencsevégre Kövér Lászlót ahogy focizik

Kövér László vezérletével aratott volna győzelmet az Országgyűlés Törökországban, de végül vereséget szenvedtek

Az Országgyűlés labdarúgócsapata és a Török Nagy Nemzetgyűlés csapata közötti barátságos mérkőzés zajlott le Ankarában, amely az Országgyűlés hivatalos törökországi látogatásának záró eseménye volt. A magyar delegációt Kövér László, az Országgyűlés elnöke vezette, aki hangsúlyozta, hogy a labdarúgás a magyar kultúra szerves része, hozzátéve, hogy a diplomáciai kapcsolatok mélyítéséhez nem csak politikai, hanem kulturális programok is hozzájárulnak.

A mérkőzés azonban nem hozott magyar győzelmet: a házigazdák 2-0 arányban győzték le Kövér László csapatát. Annak ellenére, hogy a magyar csapat nem tudta megmutatni a pályán a labdarúgás iránti szenvedélyét, a barátságos találkozó az országok közötti kapcsolatok erősítését szolgálta. Kövér László a meccs végén egy teqballasztalt ajándékozott a Török Nagy Nemzetgyűlés Sportklubjának, ezzel is kifejezve a két nemzet közötti barátságot.

Az esemény különleges pillanata volt az egyperces néma csend, amellyel a csapatok a csütörtökön elhunyt országgyűlési képviselő, nemzetpolitikai államtitkár, Potápi Árpád János előtt tisztelegtek.

A mérkőzés, bár nem a várt eredményt hozta a magyar csapat számára, az együttműködés és a kulturális kapcsolatok fontos szimbóluma marad. A diplomáciai kapcsolataink századik évfordulójára meghirdetett magyar–török kulturális évad keretében a parlamenti látogatás és a mérkőzés egyaránt hozzájárult a két ország közötti baráti kötelékek erősítéséhez.