Tolvajok veszélyeztetik az árvízi védekezést - ki csinál ilyet?

Murvalopás veszélyezteti Halászteleken az árvízi védekezést

Az árvízi védekezés Halásztelken példátlan összefogásban zajlik napok óta, emberek éjjel-nappal dolgoznak annak érdekében, hogy biztosítsák a lakosság védelmét és az ivóvíz biztonságát. Azonban Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán tett bejegyzésében arról számolt be, hogy a Fővárosi Vízművek által kialakított védelmi rendszer egy része károsodott, és egyes elemeket, köztük murvát is elloptak.

Karácsony Gergely megdöbbenését fejezte ki, hogy ilyen szabotázs történt egy olyan helyzetben, ahol a lakosság és az ivóvíz védelme elsődleges fontosságú. A városvezető közölte, hogy a kárt gyorsan helyrehozzák, a védelmi rendszert újra felépítik, és a lopott murvát pótolják. Hangsúlyozta, hogy a hatóságok megtették a szükséges feljelentéseket, és bízik abban, hogy a jövőben hasonló incidens nem fog bekövetkezni.

Az árvízi védekezés a jelenlegi helyzetben létfontosságú, hiszen a lakosság védelmén túl az ivóvízellátás biztonsága is kockán forog. Az összefogás példamutató, azonban az ilyen károkozások veszélyeztetik az eredményes védekezést és a közösség biztonságát.

A főpolgármester arra kér mindenkit, hogy vigyázzunk egymásra és a városunkra, különös tekintettel azokra, akik az árvízi védekezésben aktívan részt vesznek. A közösségi szolidaritás és a közösségi erő együttesen segíthet abban, hogy ilyen esetek többé ne forduljanak elő.

Zárásként fontos kiemelni, hogy az árvízi védekezésben való együttműködés, a közösségi tulajdon védelme mindenki felelőssége.

nyitókép illusztráció forrás google