Térképen mutatjuk: egy újabb akkumulátorgyár érkezik, Szijjártóék 400 millió forintos támogatást adnak hozzá

Új Akkumulátorgyár Épül: Szijjártó Péter Bejelentése

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a napokban egy csendes, ám jelentős bejelentést tett, miszerint egy új akkumulátorgyár épül Sormáson. Az építkezést a német Einhell vállalat végzi, amely a barkácsgépgyártás egyik piacvezetője. A gyár létrehozása része a kormány délnyugat-magyarországi térséget célzó beruházásösztönzési stratégiájának, melynek célja a régió iparának gyors fejlődése.

A német cég, amely eddig is jelen volt a magyar piacon kereskedelmi tevékenységével, most a termelési kapacitás bővítésére is törekszik. Az új üzem fő profilja szerszámgépekhez használt akkumulátorok és töltők összeszerelése lesz. Ez a beruházás nemcsak technológiai előrelépést hoz magával, hanem munkahelyeket is teremt a térségben.

A beruházás összértéke mintegy kétmilliárd forint, amelyhez a magyar állam 400 millió forintos támogatást nyújt. Ez az anyagi hozzájárulás fontos szerepet játszik abban, hogy a projekt az első ütemben nyolcvan új munkahelyet teremtsen. A támogatás célja, hogy elősegítse a régió gazdasági fejlődését, és növelje a helyi ipar versenyképességét.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is elkötelezett a vidéki Magyarország fejlesztése mellett, különös tekintettel a délnyugat-magyarországi térségre. A most bejelentett beruházás nemcsak az ipar fejlődését, hanem a helyi közösség megerősödését is elősegíti. A tárcavezető kiemelte, hogy az ilyen projektek hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország vonzóbb befektetési célponttá váljon a külföldi cégek számára.

Az Einhell beruházása tehát nem csupán egy újabb gyár építését jelenti, hanem egy átfogó stratégiai lépést is a magyar gazdaság fejlesztésének útján. Az új üzem nemcsak a helyi munkaerőpiacot élénkíti, hanem hosszú távon hozzájárul a magyar ipar modernizálásához és a nemzetközi piacon való versenyképességének növeléséhez.