Teljesen Kiakadt Szijjártó miután a Fehér Házban Magyarországról nyilatkoztak

### Feszültség az Egyesült Államok és Magyarország között: Szijjártó Péter kiakadt

Újabb kirohanást intézett Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere az Egyesült Államok kormánya ellen. A feszültség hátterében Joe Biden elnök korábbi kijelentései állnak, amelyekben Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatosan fogalmazott.

A történteket Szijjártó a közösségi médiában osztotta meg, miután Jake Sullivan, az amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó újabb megjegyzéseket tett a magyar politikával kapcsolatban. Sullivan az előző napokban a magyar kormányzat demokratikus intézmények elleni támadásaira, valamint a korrupcióra hívta fel a figyelmet. - számolt be róla a blikk.hu

Szijjártó a főtanácsadó állításait "hazugsághadjáratnak" nevezte, és felháborodását fejezte ki a demokrata kormány iránt. Külön kiemelte, hogy az Egyesült Államokban az értékek között nincs helye a háborúnak, a gender kérdésnek vagy a migrációnak.

Az amerikai fél részéről továbbra is nyomás nehezedik Magyarországra a politikai és társadalmi kérdésekben. Biden elnök korábban Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatban kijelentette, hogy "ő diktatúrát szeretne". Ezek a megjegyzések tovább növelik a feszültséget az Egyesült Államok és Magyarország között.

Szijjártó Péter álláspontja világosan kitart a magyar kormány mellett, és elutasítja az amerikai demokrata kormányzat kritikáit. A feszültség várhatóan tovább nőhet az elkövetkező időszakban, miközben mindkét fél próbálja képviselni az érdekeit a nemzetközi porondon.