Tarol Magyar Péter: Két nap alatt közel 600 pályázó jelentkezett európa parlamenti képviselő-jelöltnek

Magyar Péter legfrissebb számai: 538 pályázó, 40 milliós tüntetés, napi 6-8 település

Két nap alatt 538 pályázó jelentkezett európa parlamenti képviselő-jelöltnek, árulta el Magyar Péter a hvg.hu-nak, miután a Nemzeti Választási Bizottság egyhangúan jóváhagyta a Tisza Párt nyilvántartásba vételét az EP- és az önkormányzati választásokra is. A több mint félezer jelentkezőből egy tízfős, jogászokból, egykori diplomatákból álló csapat választja ki az a 30-40 embert, akik továbbjutnak a második körbe. Az utolsó, harmadik körről pedig nyilvános online szavazás fog dönteni. Magyar szerint a kiválasztási folyamatuk
a képviseleti demokrácia jó példája, mert “az emberek döntenek a jelöltekről, nem a Karmelita fura urai”.

Ingyen vehette át a Tisza Pártot, nem fizetett érte, állítja. Pár hete kezdtek beszélgetni a szervezettel, majd megegyeztek az átadásról. A héten megvolt az első tisztújítás is, Magyar alelnök lett.

„Tegnap óta ez egy új párt, szabad kezet kaptunk a volt vezetéstől és tagoktól, így a most a választásra nyilvántartásba vett pártnak már semmi köze a régihez”
- mondta.

A szombati Kossuth téri tüntetés költségét 40 millió forintra becsülte, a kiadást a Tarr Zoltánhoz köthető, azóta szintén átvett egyesülethet beérkező mikroadományokból fedezték. Magyar kijelentette:

„Több tízmillió forint érkezett egyszerű magyar emberektől, több ezer embertől, és nem külföldről, nem dollár, és nem NER-es pénz.”

Vgül elárulta, hogy a jövő héten indul országjárásra, tervei szerint akár napi 6-8 települést is meglátogatna.