Találtak egy 200 millió forintos projektet amitől még a helyiek is kiakadtak - mutatjuk a képeket és a beszámolót

Az elmúlt időszakban Nyíracsadon zajló eseményekről szólva, nem hagyhatjuk figyelmen kívül Hadházy Ákos legújabb Facebook bejegyzését. A poszt részletezi azokat a súlyos problémákat és visszásságokat, amelyek egy 200 millió forintos projekt során merültek fel, melynek eredeti célja a romák szegregációjának megszüntetése volt.

A közbeszerzési értesítő alapján egy "komplex" program részeként került sor egy "strandfoci pálya" kiépítésére Nyíracsadon, melynek költsége 5 millió forint volt. A helyiek azonban állítják, hogy a pálya mindössze fél napig volt jelen a településen, mielőtt az önkormányzat emberei leszerelték, és eltávolították.

Hadházy Ákos személyesen bejárta a projekt összes helyszínét, és az eredmények megdöbbentőek voltak. A rendelkezésre álló 200 millió forintból alig valósult meg valami a leginkább rászoruló emberek lakhatási körülményeinek javítása terén. Ehelyett a közpénzek egy részét egy "sportpályára" fordították, ami kirívó pofátlanságnak tűnik a helyiek szemében.

Azonban a problémák ennél még súlyosabbak. Hadházy kiemeli, hogy Nyíracsadon, hasonlóan más településekhez, további 200 millió forint állt volna rendelkezésre hátrányos helyzetű emberek képzésére. De sajnálatos módon ennek is alig van látszata, és Hadházy ígéri, hogy külön posztban részletezi majd ezt a témát is.

A jó hír az, hogy a képviselő-testületben a fideszes polgármester, Nagy János kisebbségbe került. Hadházy megjegyzi, hogy ez a változás esélyt ad arra, hogy a polgármester által elkövetett visszaéléseket felfedjék és kivizsgálják. A képviselők aktívan dolgoznak az ügyön, és már nyomozás is folyik egyes gyanús ügyek kapcsán, amelyeket Hadházy Ákos is tervez bemutatni.

Ez a poszt egy újabb példa arra, hogy mennyire fontos a közérdekű információk megosztása és a felelős önkormányzati gazdálkodás felügyelete. Hadházy Ákosnak köszönhetően a nyilvánosság figyelme ráirányulhat az ilyen jellegű ügyekre, amelyek hosszú távon pozitív változásokhoz vezethetnek a helyi közösség életében.