Durvulnak a dolgok: Szentkirályi Karácsonynak: Mondja meg, hány ropi hosszúságú

Karácsony Gergely határozott célja, hogy villamosbarátabbá tegye a fővárost. Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid ugyanakkor úgy véli, ehhez a tettek mezejére kellene lépni.

„Karácsony Gergely nem ismer lehetetlent, hazugsággal tagadja a hazugságait” – állítja legújabb videójában Szentkirályi Alexandra. A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelölte arra emlékeztetett: korábban már bemutatta a jelenleg regnáló városvezető „legnagyobb kamuját”, a pesti fonódó villamos befejezését, amit még öt évvel ezelőtt ígért, noha a Deák Ferenc teret máig nem köti össze villamossín a Lehet térrel.

„Válaszul azzal a néhány méteres sínkanyarral izmozik, amit a Haller utca–Soroksári út kereszteződésében fektettek le. A gond az, hogy azt is mi terveztük meg, adtuk rá a pénzt és készítettük elő Tarlós Istvánnal. Neki csak befejeznie kellett. […] Ha vicces kedvében lesz főpolgármester úr, majd mondja meg, hány ropi hosszúságú” – fogalmazott a kormánypártok jelöltje.

Ezzel szemben a főpolgármester a hivatkozott válaszvideóban azt mondta: Szentkirályi Alexandra állításaiból egy szó sem igaz.

Villamosbarát Budapest

Mint arról korábban beszámoltunk: Karácsony Gergely nemrég egy sajtótájékoztató keretében állt ki a kötöttpályás közlekedés fontosságáért és a villamosfejlesztés szükségessége mellett tette le voksát.

Szeretnénk Budapestet még »villamosbarátabbá« tenni, építve a város korábbi hagyományira is, és a cél, hogy a fővárosi villamosközlekedést mindenki számára hozzáférhetővé tegyük

– jelentette ki, hozzátéve: villamoshálózat bővítése kiterjed olyan vonalakra is, ahol korábban már járt villamos, és a villamosközlekedés elérhetővé tétele egyrészt új vonalak kialakítását, másrészt a villamoshálózat akadálymentessé alakítását is jelenti.


A főpolgármester szerint a hálózat bővítése elsősorban a pesti oldalon szükséges. „Budapest eddig is a villamosok városa volt, de szeretnénk, ha ez még inkább így lenne” – szögezte le.

Vitézy Dávid szerint is sántít a kommunikáció
A városvezető villamosközlekedésről szóló kijelentéseit Szentkirályi Alexandra mellett Vitézy Dávid is „szórakoztatónak” találja. Az LMP – Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért közös főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta: ezek azok a tervek, amelyek miatt a kampányban megállás nélkül őt kritizálta a főpolgármester – „Megafon-stílusú lejárató kampányt folytatva”.

„Értem, hogy Karácsony Gergely egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni öt év alatt, és azt sem bánom, ha az általunk előkészített beruházásokat ígéri – de legalább akkor ismerje el, hogy a mi terveinkkel kampányol” – fogalmazott Vitézy Dávid.