Szijjártó mindig mindenről beszámol, most elfelejtette közölni azt, hogy kivel volt egy ülésteremben.....

Bár nem találtunk közös fotókat vagy videofelvételeket, a Magyar Hang beszámol arról, hogy hétfőn Brüsszelben találkoztak Julija Navalnajával, Alekszej Navalnij özvegyével, és Szijjártó Péterrel, aki Magyarországot képviselte az uniós külügyminiszterek tanácskozásán.

Navalnaja a találkozón kijelentette, hogy három nappal korábban Vlagyimir Putyin megölte férjét, Alekszej Navalnijt, akit az orosz emberek millióinak reményének nevezett. Szijjártó azonban a kormánypárti sajtónak adott nyilatkozataiban nem említette Navalnijt vagy a találkozót az özveggyel. Ehelyett inkább a Magyarországra látogató amerikai szenátusi delegációt kritizálta, valamint a háború második évfordulójára utaló bejegyzéseket tett közzé a Facebookon, habár Oroszországot nem említette, és inkább az Európai Unióról írt.

Szijjártó egyébként rendszeresen aktív a Facebookon, ahol különböző posztokkal és bejegyzésekkel kommunikál. Ezek egy része akár fontos politikai témákat is érinthet, azonban Navalnij ügyét vagy a találkozót az özveggyel nem említette a közösségi médiában. Ez különösen furcsa, mivel Szijjártó korábban gyakran osztott meg részleteket a személyes életéből vagy eseményeiből a Facebookon, például a Neoton Família koncertjéről vagy kosárlabdázásáról. Ugyanakkor fontos témákat is hagyott már figyelmen kívül a közösségi médiában, mint például a miniszterelnök fia utazását Csádba.