Széthullik az Orbán kormány: Hivatali visszaélés miatt feljelentést tesznek Magyar Péter interjúja után

Magyar Péter, a frissen kiábrándult fideszes, brutális túlárazásokról beszélt Rogán Antal érdekköreinél.

Vona Gábor nemrégiben alapított pártja, a Második Reformkor, Magyar Péter Partizán interjúja után jelentést tesz. A Jobbik korábbi elnöke, aki a Diákhitel Központ vezetésében is szerepet vállalt, elmondott története alapján fordul a bírósághoz és a homályosan működő Integritás Hatósághoz.

"A napvilágra került információk és a Diákhitel Központ volt ügyvezetőjének állításai alapján, melyek szerint túlárazott szerződéseket kötöttek, majd ezen alapulva kényszerítették aláírni a teljesítési igazolásokat, ma hivatali visszaélést és költségvetési csalást feltételező bűncselekmények gyanúja miatt feljelentést teszünk, és egyúttal az Integritás Hatósághoz is fordulunk" - jelentette ki Vona.


Magyar, aki korábban fontos pozíciókat töltött be több állami vállalatnál, először egy Facebook-bejegyzésben számolt be a teljes NER-ből való távozásáról, miután Varga Judit kegyelmi botránya miatt visszavonult a közéletből. Az interjúban számos súlyos állítást tett a Fidesz működésével kapcsolatban, külön kiemelve Rogán Antalt. Állítása szerint a kabinetfőnöktől, Nagy Ádámtól kapott utasítást a háromszorosan túlárazott szerződés aláírására Balásy Gyula kommunikációs trösztjével, és miután ezt nem tette meg, távozott a pozíciójából.