Szélesedik a NER-háború: nem akárki hívta találkozóra Varga Judit volt férjét

Az ellenzéki politikus, Juhász Péter, információkat szeretne kapni egy korábbi NER-tagtól.

Juhász Péter Facebook oldalán arra buzdította az egykori NER-tagot, hogy ha úgy érzi, kötelessége a hazáért tenni és nyilvánosságra hozni tudását, akkor partnerre talál benne. Kijelentette, hogy jó csapat lehet belőlük: az illető információkkal rendelkezik, míg ő tettvággyal és nem hátrál meg semmiféle befolyásos személytől, például Rogántól. Hozzátette, hogy van papírja arról, amit állít.

Juhász Péter azért reagált így, mert Varga Judit volt férje, aki a Magyar Közút és a Volánbusz igazgatósági tagja volt, szombat este bejelentette, hogy lemond az állami cégekben betöltött pozícióiról a kegyelmi ügyhez kapcsolódóan. Varga Judit férje kifejezte, hogy nem akar olyan rendszer része lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak. Egy vasárnapi Facebook-posztban pedig azt írta, hogy a szabadságnak ára van, és néha már nincs is hova hátrálni.

Juhász Péter szerint azonban a lemondás önmagában nem egyenlő a hallgatás megtörésével. Arra ösztönzi az egykori NER-tagot, hogy ne legyen tovább cinkos a hallgatással, és mutassa meg, milyen az, amikor nem félnek.