Soha nem látott részletek a legújabb Orbán Ráhel interjúban: a feltétel nélküli adományozás pici korától az élete része...

### Orbán Ráhel: Jótékonyság és Adományozás Fontosságáról vallott a Blikknek

Orbán Ráhel, miniszterelnökünk legidősebb lánya, a Blikknek adott interjújában kiemelte az adományozás és jótékonyság fontosságát, mely már gyermekkorától fogva meghatározó része az életének.

A tapasztalt üzletemberként ismert Ráhel már fiatal korában felismerte a feltétel nélküli adományozás értékét, mely a családjában mindig is kiemelt szerepet kapott. Gyermekként aktív résztvevője volt a Gyermekmentő Szolgálat és az Ökumenikus Segélyszervezet tevékenységeinek, melyek mellett felnőtt.

"Az adományozás mindig is fontos része volt az életemnek. Családommal rendszeresen látogattuk a hátrányos helyzetű otthonokat az ünnepek közeledtével, és ezáltal már fiatalon megtapasztalhattam az adományozás örömét és fontosságát" - mondta Ráhel a Blikknek.

Ráhel rámutatott, hogy az elmúlt időszakban egyre több barátja fordult hozzá, hogy segítsen a gyermekholmikkal, melyeket már nem használnak. Az elajándékozásnak pedig mindig is örült, hiszen így másoknak is segíthetnek azokkal a tárgyakkal, melyek már nincsenek rájuk szükség.

Az interjú során említést tettek Ráhel barátnőjéről, Jakab Zsófiáról, aki nemrégiben került a figyelem középpontjába a fizetése miatt, valamint vejéről, a Gellért szállót érintő fejlemények kapcsán. Ugyanakkor hangsúlyozni kell, hogy Ráhel a jótékonyságról beszélt, és az interjú tartalma nem kapcsolódik veje vagy barátnője eseményeihez.

Politikusok, üzletemberek és családtagjaik gyakran használják a médiát arra, hogy megosszák jótékonysági tevékenységeiket, azonban felmerülhet a kérdés, hogy valóban segítség vagy inkább saját érdek hajtja-e őket. Ráhel esetében azonban az adományozás hosszú távú elkötelezettségnek tűnik, és az interjúban nem érintették ezt az aspektust.

Az Orbán Ráhelhez hasonló befolyásos személyek jótékonysági tevékenységeit kutatások alapján sokszor az önérdek vezérli, azonban Ráhel esetében az interjú alapján az adományozás hosszú távú elkötelezettséget tükröz. Orbán Ráhel jelenleg Magyarország harmadik legbefolyásosabb nője az üzleti életben, a legutóbbi Forbes-lista alapján.