Robbant a hír: Megszólalt az elnöki kegyelemben részesített igazgatóhelyettes - együttérzek az áldozatokkal

K. Endrét még tavaly tavasszal részesítette elnöki kegyelemben Novák Katalin köztársasági elnök. A botrány néhány nappal ezelőtt tört ki, amikor sajtónyilvánosságot kapott, hogy a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese egy p*ed*of*ilfil bűncselekmény kapcsán az egyik áldozat vallomását megpróbálta visszavonatni.

Az ügy napok óta lázban tartja a magyar sajtót: a teljes ellenzék Novák Katalin lemondását követeli, folyamatosak a tüntetések a Sándor-palotánál, Bayer Zsolt de még maga Orbán Viktor is megszólalt, alkotmánymódosítást benyújtva. Mint a miniszterelnök mondta, „a p*ed*of*ilfilok számára nincs kegyelem”, hozzátéve, hogy „kialakult egy vita az elnöki kegyelem jogköréről”, amiben tiszta „helyzetet kell teremteni”. Most pedig az elnöki kegyelemben részesült Kónya Endre is megtörte a csendet – írja a Liner.

A férfi a közösségi oldalán tett közzé egy közleményt, mondván, hogy ,,hallgattasson meg a másik fél is". Úgy fogalmazott, ha tudja, hogy „a kegyelem ilyen viharokat kavar”, akkor nem élt volna vele, illetve az is megfordult a fejében, hogy kéri annak visszavonását, ám mint írta „ezt már nem lehet”.

„A leghatározottabban elítélem a p*ed*of*ilfília bármilyen formáját, együttérzek az áldozatokkal és soha, senkinek nem adtam segítséget p*ed*of*ilfil bűncselekmény elkövetéséhez és elleplezéséhez.


Sőt ezzel ellenkezőleg: a bicskei gyermekotthon 8 évre ítélt volt igazgatója elleni büntetőeljárásban elítéltek másodrendű vádlottja egy olyan nevelő volt, akit én buktattam le, mivel a p*ed*of*ilfil bűncselekményeket a leghatározottabban elítélendőnek tartom” – írta közleményében Kónya.



FRrissítés:

A Blikk elérte K. Endre feleségét, aki az írásról azt mondta a bulvárlapnak, hogy „nincs közünk semmihez.” A telex Megkérdeztüe K. Endrét, hogy valóban ő-e a szerzője az írásnak, amint válaszol, mi is frissítjük cikkünket.